Θοδωρής Ζαγοράκης: «Να ληφθούν μέτρα κατά της εξάπλωσης της ιλαράς»

0
67

Σύμφωνα με φορείς από τον χώρο της υγείας κρούσματα ιλαράς έχουν εμφανίσει έξαρση όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλα Κράτη – Μέλη. Ιδιαίτερα την περίοδο 2016 -2017 υπολογίζονται περισσότερα από 14.000 τα περιστατικά εμφάνισης της νόσου σε όλη την Ευρώπη.

Με αφορμή την εμφάνιση 166 κρουσμάτων στην Ελλάδα και σε συνέχεια παλαιότερης ερώτησής του για τους εμβολιασμούς στην Ευρώπη, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Θοδωρής Ζαγοράκης,  κατέθεσε νέα ερώτηση με την οποία ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει άμεσα δράση για την καταπολέμηση της ιλαράς ώστε να σταματήσει η εξάπλωσή της.  Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι το γεγονός ότι σε μια μόλις εβδομάδα εντοπίστηκαν 30 νέα κρούσματα στην πατρίδα μας.

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζει τον καθοριστικό ρόλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην προσπάθεια αυτή, υπενθυμίζοντας την πρόθεση της να στηρίξει τις εθνικές αρχές για την προώθηση του εμβολιασμού και την πρόληψη και καταπολέμηση ασθενειών όπως η ιλαρά. Παράλληλα, αναφέρεται στην πρωτοβουλία της  να συνδράμει στα κράτη μέλη διαθέτοντας πόρους και βοήθεια για τον σκοπό αυτό.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του αυτής ο κ. Ζαγοράκης δήλωσε:

 «Ως πατέρας, πρωτίστως, έχω θορυβηθεί για τα αυξημένα κρούσματα ιλαράς στην πατρίδα μας για αυτό και ζήτησα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει δράση. Τα εθνικά συστήματα υγείας πρέπει να υποστηριχτούν με κάθε δυνατό τρόπο ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία».