🎞Προσεχώς στην ολομέλεια του ΕΚ: Βραβείο Ζαχάρωφ, συνοριακοί έλεγχοι, σεξουαλική παρενόχληση

Στη δεύτερη σύνοδο της ολομέλειας του Οκτωβρίου, οι ευρωβουλευτές αποφασίζουν και ανακοινώνουν τον νικητή του βραβείου Ζαχάρωφ 2017 για την ελευθερία της σκέψης. Επίσης, αντιμετωπίζουν ζητήματα σχετικά με ένα νέο σύστημα συνοριακής εισόδου/εξόδου, τον καλύτερο έλεγχο της έκθεσης σε καρκινογόνες ουσίες στην εργασία, την προστασία των καταγγελλόντων και πολλά περισσότερα.

0
169
Ευρώπη Κοινοβούλιο

Στην ολομέλεια του ΕΚ που ξεκινά τη Δευτέρα, ανακοινώνεται ο νικητής του βραβείου Ζαχάρωφ και οι ευρωβουλευτές συζητούν για την ελευθερία του τύπου και τη σεξουαλική παρενόχληση.
Στην ολομέλεια του ΕΚ που ξεκινά τη Δευτέρα, ανακοινώνεται ο νικητής του βραβείου Ζαχάρωφ και οι ευρωβουλευτές συζητούν για την ελευθερία του τύπου και τη σεξουαλική παρενόχληση.

Ο πρόεδρος του ΕΚ ανακοινώνει τον/την νικητή/τρια του Βραβείου Ζαχάρωφ για την ελευθερία της σκέψης 2017.

Η μάχη κατά των σύγχρονων ναρκωτικών ουσιών, η ζώνη Σένγκεν, οι εμπορικές συμφωνίες με την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία και η απαγόρευση του γλυφοσικού οξέος μέχρι το 202, βρίσκονται επίσης στην ατζέντα της ολομέλεια.

Τέλος, οι ευρωβουλευτές συζητούν για την ελευθερία του Τύπου και την προστασία των δημοσιογράφων, με αφορμή τη δολοφονία της Daphne Caruana Galizia, της Μαλτέζας δημοσιογράφου που ερευνούσε το σκάνδαλο με τα έγγραφα του Παναμά.

Απομαγνητοφώνηση:
Το Κοινοβούλιο ανακοινώνει τον νικητή του βραβείου Ζαχάρωφ 2017 για την ελευθερία της σκέψης. Το βραβείο τιμά τα άτομα που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες.

Οι ευρωβουλευτές εξετάζουν ένα νέο σύστημα εισόδου/εξόδου το οποίο θα καταχωρεί και θα διατηρεί δεδομένα όπως το όνομα, τα δακτυλικά αποτυπώματα και την εικόνα του προσώπου των υπηκόων τρίτων χωρών για 90 ημέρες. Ο στόχος είναι η επιτάχυνση των συνοριακών διελεύσεων και η βελτίωση της ασφάλειας.

Ο καρκίνος είναι η κύρια αιτία θανάτων που συνδέονται με την εργασία στην ΕΕ. Οι νομοθέτες ψηφίζουν νέους αυστηρότερους κανόνες για την προστασία των εργαζομένων από έκθεση σε επιβλαβείς ουσίες.

Κάθε χρόνο, δεκάδες νέα φάρμακα εμφανίζονται στην αγορά. Το Κοινοβούλιο ψηφίζει έναν νόμο για την καλύτερη παρακολούθηση των νέων ψυχοτρόπων ουσιών και την επιβολή ποινικών κυρώσεων.

Οι ευρωβουλευτές ζητούν προστασία σε όλη την ΕΕ για τους καταγγέλλοντες. Θέλουν τη δημιουργία μηχανισμών στους οποίους οι άνθρωποι θα αποκαλύπτουν τις πληροφορίες τους και τη λήψη μέτρων κατά των αντιποίνων.