Η Τουρκία σαμποτάρει τις συνομιλίες για την εύρεση μίας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό

0
81
Μανώλης Κεφαλογιάννης

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, υποδέχθηκε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τη Δήμαρχο της κατεχόμενης Κερύνειας, Ρίτα Ελισσαίου Κωμοδίκη, η οποία συνοδευόταν από Δημοτικούς Συμβούλους και στελέχη της Κυπριακής Μόνιμης Αντιπροσωπείας.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής ενημερώθηκε για την σημερινή κατάσταση στα Κατεχόμενα, για τις παράνομες δραστηριότητες στο Ριζοκάρπασο και για τα πάγια και δίκαια αιτήματα των προσφύγων.

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης και από τη θέση του προέδρου της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας εξέφρασε την ελπίδα του για την εύρεση μίας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού αλλά ταυτόχρονα και την απογοήτευσή του για την αδιάλλακτη στάση που εξακολουθεί να τηρεί η Τουρκία με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν και οι πρόσφατες συνομιλίες στην Ελβετία.

Παράλληλα, επισήμανε την απαράδεκτη –και ασφαλώς μη αποδεκτή- κατάσταση η Κύπρος, ένα ελεύθερο κράτος, να είναι η μόνη χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ένα μεγάλο μέρος της τελεί υπό ξένη στρατιωτική κατοχή εδώ και 43 χρόνια.
Τέλος, ενημέρωσε την κυπριακή αντιπροσωπεία για την πορεία των ενταξιακών συνομιλιών με την Τουρκία που σήμερα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παραμένουν «παγωμένες».