“Spielwarenmesse Dialog” στην Αθήνα ενόψη της Διεθνούς Έκθεσης Παιχνιδιού της Νυρεμβέργης

0
110

Ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου του παιχνιδιού και εκπρόσωποι τύπου συμμετείχαν στην εκδήλωση «Spielwarenmesse Dialog», που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του Dialog Tour της Διεθνούς Έκθεσης Παιχνιδιού της Νυρεμβέργης, στην Αθήνα.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των υποψηφίων συμμετεχόντων εκθετών και επισκεπτών για την προσεχή Διεθνή Έκθεση Παιχνιδιού, Spielwarenmesse, η οποία πραγματοποιείται από τις 31 Ιανουαρίου μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2018 στη Νυρεμβέργη.

Στην εκδήλωση, σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Γενικός Διευθυντής & Μέλος Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Α. Κελέμης και η Εκπρόσωπος του Εκθεσιακού Οργανισμού Spielwarenmesse eG στην Ελλάδα και Κύπρο από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, κα Νίκη Γκούντα, ενώ την παρουσίαση της έκθεσης πραγματοποίησε ο κ. Ernst Kick, Διευθύνων Σύμβουλος της Spielwarenmesse eG.

Ο κ. Kick αναφέρθηκε στη δυναμική και στη σημασία της έκθεσης, η οποία έχει αναπτύξει ένα παγκόσμιο δίκτυο από 60 εκπροσώπους σε 96 χώρες. Στην τελευταία της διοργάνωση, το 2017, συμμετείχαν 2.871 εκθέτες από 63 χώρες και 73.297 επισκέπτες από 123 χώρες, σε μία εκθεσιακή επιφάνεια 170.000 τ.μ., γεγονός που την κατατάσσει στην πρώτη εμπορική έκθεση του κλάδου παγκοσμίως. Κατά την ομιλία του, ο κ. Kick υπογράμμισε ότι η Spielwarenmesse φροντίζει να βρίσκεται «μπροστά από τις εξελίξεις», προσφέροντας μία ευρεία γκάμα υπηρεσιών και δημιουργώντας νέα “trends”. Προσφέρει ειδικούς χώρους για διαφορετικές ομάδες – στόχους, όπως για παράδειγμα τον χώρο “Toys meet Books”, ο οποίος θα πρωτοεμφανιστεί στην προσεχή διοργάνωση, τους δύο ειδικούς χώρους, “Tech2Play“ και “Είδη Baby & Infant“, καθώς και την αίθουσα “TrendGallery“, η οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρεται στους υποψήφιους αλλά και στους νικητές των Βραβείων ToyAwards, που καλύπτουν τέσσερις ηλικιακές κατηγορίες. Στην “TrendGallery” στεγάζεται επίσης και το “Toy Business Forum”, στο οποίο συμμετέχουν υψηλού επιπέδου ομιλητές, εστιάζοντας κάθε μέρα σε ένα διαφορετικό θέμα.

Καταλήγοντας ο κ. Kick σημείωσε ότι η Spielwarenmesse αποτελεί το σταθερό γεγονός της χρονιάς στο ημερολόγιο των επαγγελματιών παιχνιδιών σε ολόκληρο τον κόσμο.  Οι υπεύθυνοι λήψεως αποφάσεων συρρέουν στο Εκθεσιακό Κέντρο της Νυρεμβέργης από τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη, ώστε να ανακαλύψουν τις τελευταίες τάσεις των προϊόντων και τις πρόσφατες εξελίξεις της βιομηχανίας, που θα τους βοηθήσουν στην καθημερινή λειτουργία των επιχειρήσεών τους.  Ερχόμενοι σε επαφή με πάνω από 100.000 καινοτομίες, καθώς και με τη συνεχή και καταιγιστική ροή πληροφοριών εναρμονιζόμενη με την ψηφιακή εποχή, οι επισκέπτες μπορούν να βασιστούν στην Spielwarenmesse, η οποία προσφέρει έξυπνα “βοηθήματα πλοήγησης” στην εξερεύνηση των αιθουσών, αλλά και ένα ενημερωτικό υποστηρικτικό πρόγραμμα με αφιέρωμα σε πολύτιμα και σχετικά με τη βιομηχανία προϊόντα που ξεχωρίζουν.

Για την προσεχή διοργάνωση στη Νυρεμβέργη, η ελληνική και κυπριακή επιχειρηματικότητα μετράει προς το παρόν 26 εκθέτες, μεταξύ των οποίων και 3 επιχειρήσεις που συμμετέχουν για πρώτη φορά στην έκθεση.

Οι βασικοί τομείς της έκθεσης είναι: κούκλες, μαλακά παιχνίδια, είδη για μωρά και βρέφη, ξύλινα παιχνίδια, παιχνίδια από φυσικά υλικά, σχολικά είδη, γραφική ύλη, δημιουργικό σχέδιο, τεχνικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια, παιχνίδια δράσης, μοντέλα σιδηροδρόμων και αξεσουάρ, μοντέλα κατασκευών, χόμπι, άθληση, ελεύθερος χρόνος, εξωτερικοί χώροι, γιορτινά είδη, είδη καρναβαλιού, πυροτεχνήματα, βιβλία, μάθηση και πειράματα, πολυμέσα και ομάδες πολύ-προϊόντων.

Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, επίσημος αντιπρόσωπος της έκθεσης Spielwarenmesse eG στην Ελλάδα και Κύπρο, αναφέρει ότι κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση, μπορεί για πληροφορίες και για τη συμμετοχή της στην προσεχή έκθεση, να επικοινωνήσει στο τηλ. 210 6419041, καθώς και να επισκεφθεί την ιστοσελίδα της έκθεσης www.spielwarenmesse.de και την ειδική ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου για τις εκθέσεις http://www.german-fairs.gr/alles-ektheseis/spielwarenmesse/