“Η «ΑΡΤΕΜΙΣ»  εκθέτει το ΣΥΡΙΖΑ και διαψεύδει τον κ. Τσίπρα για όσα είπε στη βουλή”

0
76

Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά από τρία χρόνια απραξίας και συνειδητής παραπληροφόρησης, το Υπουργείο Εργασίας αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία του συστήματος ΑΡΤΕΜΙΣ για την καταγραφή της αδήλωτης εργασίας.

Υπενθυμίζεται, ότι το σύστημα ΑΡΤΕΜΙΣ δημιουργήθηκε το 2013, με σκοπό την παρακολούθηση και τη συστηματική καταγραφή κατεξοχήν –σε κλάδους υψηλής παραβατικότητας- της αδήλωτης εργασίας σε μηνιαία βάση. Δυστυχώς, από την 1/1/2015, η δημοσιοποίηση των συγκεκριμένων στοιχείων διεκόπη αναιτιολόγητα.

Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από το Υπουργείο Εργασίας –για πρώτη φορά μετά από 3 χρόνια- εκθέτουν την πολιτική ηγεσία, καθώς επιβεβαιώνουν την αδράνεια και την απουσία πολιτικών ώστε να καταπολεμηθεί ακόμη περισσότερο η παραβατικότητα στην αγορά εργασίας.

Ταυτόχρονα, όμως, διαψεύδουν τα όσα είπε πρόσφατα ο κ. Τσίπρας στη βουλή για την αδήλωτη εργασία.

Συγκεκριμένα, τον Φεβρουάριο του 2013 η αδήλωτη εργασία ήταν ήδη στο 40,47%, ενώ τον Αύγουστο του 2014 υποχώρησε στο 12%! Δηλαδή, μέσα σε μόλις δυο χρόνια, με μια δέσμη συνεκτικών, διαρθρωτικών αλλαγών και παρεμβάσεων και με στοχευμένες πολιτικές, επιτεύχθηκε εντυπωσιακή μείωση της κατά 28,47%!!!

Έκτοτε, στα επόμενα 3 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το ποσοστό της αδήλωτης εργασίας μειώθηκε μόλις κατά 1,7%! (Σχήμα 1)

 

 

Τα στοιχεία αυτά εκθέτουν το ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνοντας στην πράξη ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έκανε τίποτα το ουσιαστικό για την προάσπιση των εργαζομένων, καθώς και για την περαιτέρω καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας».