Τριαντάφυλλος Παπαζώης: “Ο Μέγας Αλέξανδρος με την οικογένειά του είναι θαμμένοι στους βασιλικούς τάφους ΙΙ και ΙΙΙ της Βεργίνας”

0
953

Παρουσίαση βιβλίου

Η Εκδοτική ΕΡΜΗΣ σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου του Τριαντάφυλλου Παπαζώη:

“Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΙΙ ΚΑΙ ΙΙΙ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ”,  την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018, στις 7 μ.μ., στο Πολεμικό Μουσείο, (Ριζάρη 2, Αθήνα – τηλ. 210 7252974-6).

Θα μιλήσουν οι κυρίες: Ελένη Αρβελέρ, Αγγελική Κοτταρίδη, Βίκυ Παπαζώη (κόρη του συγγραφέα), Λένα Σαββίδη και ο αντιστράτηγος ε.α. Δημήτριος Αλευρομάγειρος.

Μια 20-χρονη έρευνα στις ιστορικές πηγές, τα ταφικά κτίσματα, τα οστά και τα κτερίσματα των τάφων της Βεργίνας ανατρέπει μια ιστορική πλάνη που αφορά στην ταυτότητα των νεκρών βασιλέων της Βεργίνας.

H λεπτομερής μελέτη των αρχαίων ελληνικών πηγών όσον αφορά τη σχέση τους με τους τάφους και τα κτερίσματα των νεκρών καθώς και τα συμπεράσματα Ανθρωπολόγων καθηγητών για τη διάπλαση του σκελετού, τα φυσιογνωμικά γνωρίσματα και την ηλικία των οστών, οδηγούν στο συμπέρασμα -όσο και αν αυτό θεωρηθεί τολμηρό – ότι στον επίμαχο τάφο ΙΙ καθώς και στον τάφο ΙΙΙ επανατάφηκαν αντίστοιχα μετά το 274π.Χ. από τον Αντίγονο Γονατά, ο Μ.Αλέξανδρος με τη βασίλισσα Ρωξάνη, ενώ στον τάφο ΙΙΙ ο δωδεκάχρονος γιος τους, Αλέξανδρος Δ‘.