Βραδιά του Αγίου Βαλεντίνου στο Ιταλικό Ινστιτούτο με ρομαντικά τραγούδια μιας άλλης εποχής από την Ελλάδα και την Ιταλία

250

Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο σας προσκαλεί την Τετάρτη 14 φεβρουαρίου και ώρα 8μμ. σε μια βραδιά με ρομαντικά τραγούδια εποχής από την Ελλάδα και την Ιταλία. Ερμηνεύουν η Αλμπίνα Ζαχαριάδου, contralto (piano) και ο Πωλ Ζαχαριάδης, male contralto. Μεταξύ άλλων ασμάτων θα ακουστούν τα Torna a Surriento, Mamma, Santa Lucia, Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη, Ας ερχόσουν για λίγο, Το πρωί με ξυπνάς με φιλιά κ.α.  

Αίθουσα Εκδηλώσεων

Μουσική βραδιά με την Αλμπίνα Ζαχαριάδου, contralto (piano) και τον Πωλ Ζαχαριάδη, male contralto

Είσοδος ελεύθερη 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Αλμπίνα Ζαχαριάδoυ, contralto

Γεννήθηκε στο Μπατούμι της Γεωργίας από Έλληνες γονείς. Ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές της σε ηλικία τεσσάρων χρονών στη γενέθλια πόλη της και αποφοίτησε από το εκεί Κρατικό Ωδείο το 1986 με δίπλωμα στη φωνητική και στο πιάνο. Αργότερα  πραγματοποίησε μουσικές σπουδές στο Κρατικό Ωδείο της Τιφλίδας και στο Κρατικό Ωδείο Τσαϊκόφσκι στη Μόσχα, απ’ όπου το 1991 πήρε με Άριστα Δίπλωμα Φωνητικής και Όπερας . Κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου τραγούδησε σε σημαντικά θέατρα της Ρωσίας και της Γεωργίας  Carmen, Iolanta, Aida, Il Trovatore, Cavaleria Rusticana  και άλλους σημαντικούς ρόλους του ρεπερτορίου της αποσπώντας πάντα άριστες κριτικές. Βραβεύτηκε δύο φορές ως «Καλλιτέχνης Laureate» από το Υπουργείο Πολιτισμού της Georgia.

Ζει στην Αθήνα από το 1991 όπου και συνέχισε την μελέτη της με την διεθνούς φήμης soprano Fiorella Carmen Forti. Κατόπιν εκτός από την δραστηριότητα  της  ως καθηγήτριας μονωδίας και διευθύντριας χορωδιών συνέχισε την καριέρα στο κλασσικό τραγούδι με εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό όπου και ερμήνευσε με επιτυχία έργα όπως  Stabat Mater  του Pergolesi στην Τσεχική Δημοκρατία, καθώς και έργα των Bizet, Verdi,  Mozart με την Severnotseska Φιλαρμονική Ορχήστρα του John Apeitos, και άλλες μεγάλες ορχήστρες, στην Ιταλία στην Arena di Verona  «Aida», «Samson et Dalila» C. Saint Saens κ.α.  Από το 2007 εμφανίζεται με μεγάλη απήχηση στης μουσικές σκηνές με ποικίλο ρεπερτόριο

 Πωλ Ζαχαριάδης, male contralto

“Θεωρείται το πρώτο και κυριότερο δείγμα “άρρενος μεσοφώνου”, που έχει καταγραφεί στη χώρα μας και η φωνή του έχει χαρακτηριστεί σαν ένα από τα αρτιότερα πρότυπα – παραδείγματα αυτού του είδους. Έχει επαινεθεί πολλές φορές από τον ελληνικό και διεθνή τύπο σαν ένα ιδιαίτερο και χαρακτηριστικό παράδειγμα “ηθοποιού τραγουδιστή”, λόγω της άρτιας υποκριτικής και μουσικής προσέγγισης στους ρόλους του και του σκηνικής παρουσίας” (Who is Who).

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασικό τραγούδι στην Αθήνα, στο Εθνικό Ωδείο (καθηγήτρια Κική Τζαβέλλα) από όπου αποφοίτησε με Άριστα Παμψηφεί-Αριστείο Εξαιρετικής Επίδοσης, πιάνο (καθηγήτρια Έλλη Κυριακίδου Μουράτογλου) και θέατρο στο Εργαστήρι Υποκριτικής Τέχνης για το Θέατρο και την Όπερα του Αμφιθεάτρου, καθώς και στην Βιέννη στο Πανεπιστήμιο Μουσικής-Θεατρικών Τεχνών (καθηγήτρια Helene Mezritsky Carusso).   Τιμήθηκε με την Υποτροφία Mαρία Κάλλας και σε αρκετούς Διεθνείς Διαγωνισμούς. Παρακολούθησε μαθήματα χορού-εκφραστικής θεατρικής τέχνης/σύστημα Graham (Γ. Φλερύ, Ν. Τσάτσου, Μ. Χορς). Εμφανίστηκε σε σημαντικές ελληνικές και διεθνείς λυρικές σκηνές-Concert Halls, ΕΛΣ, ΜΜΑ, ΜΜΘ, ΚΘΒΕ, Αυστρία (Βιέννη), Σκωτία (Γλασκώβη), Βέλγιο (Αμβέρσα) Ολλανδία (Άμστερνταμ), Αγγλία (Λονδίνο), Γαλλία (Παρίσι, Μασσαλία) Ιταλία (Ρίμινι, San Archangelo), Γερμανία (Μόναχο, Κίελο κ.α.), Λουξεμβούργο, Σουηδία (Στοκχόλμη), Δανία (Κοπεγχάγη), Ελβετία (Λουκέρνη), Ισπανία (Βαλένθια-Σεβίλλη)  κ.α. συμπράττοντας με ορχήστρες όπως ΚΟΑ, ΚΟΘ, ΕΛΣ, ΕΡΤ, Δ.Ο.Θ, Συμφωνική Ορχήστρα Λουξεμβούργου, Philarmonia Opera Orchestra κ.α. ερμηνεύοντας σημαντικά έργα ρεπερτορίου όπερας, ορατορίου, λιντ κλπ.
Συνεργάζεται ως ηθοποιός με πολλά θέατρα όπως ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας, Vault Theatre Plus, Βικτώρια, Αγγέλων Βήμα  κ.α. όπου εμφανίστηκε σε σημαντικά έργα ελληνικού-ξένου θεατρικού και λυρικού ρεπερτορίου.
Διδάσκει κλασικό τραγούδι στο Ωδείο Τέχνης Τεχνολογίας και στο Εθνικό Ωδείο.

Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών

Πατησίων 47 – 10433 – Aθήνα

Tηλ: +30 210 5242646, fax: +30 210 5242714

www.iicatene.esteri.it

www.facebook.com/IICAtene – www.twitter.com/IICAtene