Peloponnese Wine Festival 2018

0
252

Tο Peloponnese Wine Festival έρχεται ανανεωμένο σε καινούριο χώρο μοναδικού χαρακτήρα στο κέντρο της Αθήνας.

43 μέλη της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου δίνουν και φέτος το καθιερωμένο ραντεβού τους με το οινόφιλο κοινό και τους επαγγελματίες, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου.

Ευκαιρία να γνωρίσετε την πλειοψηφία των εκπροσώπων του μεγαλύτερου αμπελώνα της Ελλάδας, να συζητήσετε μαζί τους και να δοκιμάσετε τα κρασιά τους, τόσο από τη νέα εσοδεία όσο και από παλαιότερες χρονιές. Διαμάντια από γηγενή σταφύλια της Πελοποννήσου, σπουδαία κρασιά από διεθνείς ποικιλίες, πειραματικές οινοποιήσεις, νέες εμφιαλώσεις, όλα έρχονται και φέτος στα ποτήρια του Peloponnese Wine Festival, δίνοντας σας μια ολοκληρωμένη εικόνα της αυθεντικότητας, της ποικιλομορφίας αλλά και της ιδιαιτερότητας του Πελοποννησιακού terroir.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από εκπαιδευτικά σεμινάρια-masterclasses τόσο για επαγγελματίες όσο και για οινόφιλους και από μία παρουσίαση που θα φέρει στο προσκήνιο τη νέα γενιά των οινοποιών της Πελοποννήσου και τις αναζητήσεις τους για το μέλλον του Πελοποννησιακού αμπελώνα. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του μουσείου (14:00 – 15:30) έχοντας θέμα, ‘Με τη ματιά της νέας γενιάς. Όνειρα-Στόχοι-Ανησυχίες’ με ομιλητές εκπροσώπους της νέας γενιάς των οινοποιών, ηλικίας κάτω των 30 ετών.

Τα δύο πολύ ενδιαφέροντα masterclasses έχουν αναλάβει ο Γρηγόρης Κόντος Dip Wset και ο Άρης Σκλαβενίτης (Οινολόγος – καλύτερος Έλληνας οινοχόος για το 2016). Ο Άρης Σκλαβενίτης θα αναδείξει τις νέες τάσεις στον Πελοποννησιακό αμπελώνα, μέσα από πειραματισμούς και ‘extreme’ οινοποιήσεις, ενώ ο Γρηγόρης Κόντος Dip WSET θα αναφερθεί στην αρμονία των κρασιών του Πελοποννησιακού αμπελώνα με το φαγητό, προβάλλοντας τον food-friendly χαρακτήρα του. Ο γνωστός Σεφ Βασίλης Καλλίδης μεταφέρει το εστιατόριο του Uberness, για μία Pop-Up εμφάνιση στο Peloponnese Wine Festival από τις 12:00 έως τις 20:00 και σερβίρει Streetfood από όλο τον κόσμο δίπλα στα κρασιά του Πελοποννησιακού Αμπελώνα. Παράλληλα στη κεντρική εκδήλωση, μια σειρά τοπικών Πελοποννησιακών προϊόντων αναδεικνύουν περαιτέρω τη γαστρονομική διάσταση του φεστιβάλ.

Φεύγοντας ο επισκέπτης θα μπορεί να συμμετάσχει σε ένα παιχνίδι ‘τυφλής γευστική δοκιμής’ με έπαθλο: Γίνε ‘οινοποιός για μία ημέρα’. Τέλος, οι ‘μικροί επισκέπτες’ θα μπορούν να παρακολουθήσουν (17:00 – 18:00) ένα διαδραστικό μάθημα: ‘οδική ασφάλεια για παιδιά’.

Πρόσβαση: Το μουσείο διαθέτει 500 θέσεις parking σε 4 επίπεδα (είσοδος από Ιουλιανού και από Γ’ Σεπτεμβρίου) με κόστος 5 € την ημέρα, ενώ απέχει μόλις 200 μέτρα από τον σταθμό του μετρό Βικτώρια (γραμμή 1).