Η Μαρία Χούκλη συζητά με το σύλλογο οροθετικών Ελλάδας

80

Τρίτη 3 Απριλίου 2018, στις 18:00 @Polis Art Cafe

 Στο πλαίσιο της σειράς μηνιαίων ανοιχτών συζητήσεων «Ομόκεντροι Κύκλοι», ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή» υποδέχεται τη δημοσιογράφο Μαρία Χούκλη, με αφορμή το βιβλίο της «Καλησπέρα σας, κύριε Σεφέρη», την Τρίτη 3 Απριλίου, στις 18:00 στο Polis Art Café (Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα).

«Το θαύμα δεν είναι πουθενά, παρά κυκλοφορεί μέσα στις φλέβες του ανθρώπου. Σ’ αυτόν τον κόσμο, που ολοένα στενεύει, ο καθένας μας χρειάζεται όλους τους άλλους. Πρέπει να αναζητήσουμε τον άνθρωπο, όπου και να βρίσκεται.»

Μία φανταστική συνέντευξη της δημοσιογράφου με το νομπελίστα ποιητή Γιώργο Σεφέρη αντανακλά τη σημερινή Ελλάδα με τις ιδιαιτερότητες και τις προκλήσεις της. Μέσα από το έργο, το ημερολόγιο και τις  επιστολές του, η Μαρία Χούκλη συζητά με το κοινό για τα μικρά και μεγάλα θαύματα, για την αποδοχή του εαυτού μας μέσα από τον «άλλο», για τους Έλληνες και την πολιτική σκέψη.

Η ίδια γράφει στο βιβλίο:

«Ο Σεφέρης εκεί, άλλοτε σκοτεινός, άλλοτε ευανάγνωστος διέτρεχε τα χρόνια, πιο πολύ στα δύσκολα, πιο αραιά στα εύκολα, σύντροφος στα κουπιά.
Πάντοτε όμως, ένας οικείος άγνωστος.
Πώς θα ήταν, αναρωτήθηκα, αν άνοιγα μια κουβέντα μαζί του; Να του ζητήσω να μας πει για τη Σμύρνη, το φευγιό για την Αθήνα, την ποίηση, τη διχασμένη του καρδιά, για την πολιτική, την Κύπρο που λάτρεψε, τον Θεόφιλο και τον Μακρυγιάννη, τη μουσική, την Μαρώ, το γυρισμό του ξενιτεμένου, τον ελληνισμό στον οποίον πίστεψε τόσο πολύ;»
Μ. Χ.