Αποκάλυψη Θ.Παπανδρόπουλου: Τουρκική Εταιρεία μετέφερε μυστικά πυρηνικό υλικό στο Ιράν!

0
100

Αποκάλυψη: Σκάνδαλο ολκής αποτελεί η μεταφορά πυρηνικού υλικού στο Ιράν από τουρκική εταιρεία, η οποία εξαπατά συμμαχικές κυβερνήσεις

 

 

 

 

 

Του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Ένα απίθανο και βρώμικο παιχνίδι εις βάρος των συμμάχων της παίζει η Τουρκία, με ενθάρρυνση –αν όχι και συμμετοχή– του ίδιου του προέδρου της, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως μαθαίνουμε από πηγές του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, φιλικά προσκείμενη στον ισλαμιστή πρόεδρο της χώρας γνωστή τουρκική εταιρεία, κατά παράβαση διεθνών συμφωνιών για προμήθειες υλικού υψηλής τεχνολογίας στο Ιράν, αγόρασε, δήθεν για τουρκική χρήση, ηλεκτρονικό υλικό από την ισραηλινή εταιρεία Celem Power Capacitors το οποίο στην συνέχεια μετέφερε στο Ιράν.

Πρόκειται δε για υλικό το οποίο κατά κανόνα χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις πυρηνικών εγκαταστάσεων, όπως αυτές που ήδη έχει δρομολογήσει το καθεστώς των μουλάδων στην Τεχεράνη.

Από πρακτικής πλευράς, η τουρκική μεθόδευση συνιστά κλασική περίπτωση εξαπάτησης τόσο διεθνών συμφωνιών όσο και των συμμάχων της Τουρκίας. Έρχεται δε σε μία φάση έντασης των ισραηλινο-τουρκικών σχέσεων, η οποία ως γνωστόν συνοδεύεται από αμοιβαίες απελάσεις διπλωματών και άλλα παρατράγουδα.

Κατά βάθος, η τουρκική μεθόδευση δείχνει και τους απώτερους στόχους του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος, όμως, έχει μπροστά του και μία σοβαρή οικονομική κρίση να αντιμετωπίσει.