Έφη Μιχάλαρου: βιβλίο ‘’σε α’ ενικό & β’ πληθυντικό’’

0
538

Η ΕΝΩΣΗ  ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ, παρουσίασε το Βιβλίο ‘’σε α’ ενικό & β’ πληθυντικό’’ της Δημοσιογράφου & Κριτικού Τέχνης Έφης Μιχάλαρου στα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Πλήθος εικαστικών παραβρέθηκαν εκεί για να μοιραστούν τη χαρά της δημιουργίας και να ενημερωθούν από κοντά για τη διαδρομή που ακολούθησε η συγγραφέας μέχρι να ολοκληρωθεί το ταξίδι της έκδοσης.

Συμπληρώνοντας 30 χρόνια στο χώρο της Δημοσιογραφίας (1988-2018), εκ των οποίων τα 25 από αυτά επικεντρώθηκε στη Σύγχρονη Τέχνη μέσα από: Συνεντεύξεις, Άρθρα, Κριτικές, αλλά και την Επιμέλεια Εκθέσεων, η Έφη Μιχάλαρου, επιλέγει 24 Συνεντεύξεις από Καλλιτέχνες, Αρχιτέκτονες, Θεωρητικούς Τέχνης, Διευθυντές Θεσμών και Συλλέκτες (Έλληνες & Ξένους) και μας τις παρουσιάζει μέσα σε αυτή την έκδοση, κλείνοντας έναν κύκλο στην Ελλάδα… και ανοίγοντας ταυτόχρονα έναν καινούργιο κύκλο στο Παρίσι. Αυτή είναι και η αρχή μιας σειράς εκδόσεων που ετοιμάζει το διαδυκτιακό περιοδικό τέχνης που διευθύνει: www.dreamideamachine.com

 Η Έφη Μιχάλαρου επιλέγει για το βιβλίο της “σε α’ ενικό & β’ πληθυντικό”, Συνεντεύξεις- Πορτρέτα, Δημοσιευμένες & Αδημοσίευτες, από την πρώτη με τον Ζωγράφο:ΝίκοΧατζηκυριάκο-Γκίκα, στην Εφημερίδα ‘’Καθημερινή’’ και το Ένθετο ‘’Επτά Ημέρες’’ 1993, μέχρι σήμερα. Ενώ σε κάποιες από τις Συνεντεύξεις, συμπληρώνει μία σειρά από Ερωτήσεις και Θέματα που σχετίζονται με την επικαιρότητα, με στόχο να παρουσιάσει στον Αναγνώστη την εικόνα της επικαιρότητας, μέσα από αιχμηρά, μεστά και εμπεριστατωμένα σχόλια και απαντήσεις, αφού οι συνεντευξιαζόμενοι, καλούνται να πάρουν μία δυναμική θέση, όσον αφορά την Σύγχρονη Τέχνη στην Ελλάδα σήμερα.

Το Βιβλίο Προλόγισαν η Σάγια Τσαουσίδου, Δημοσιογράφος, Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος  της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και ο Ντένης Ζαχαρόπουλος, Επιμελητής, Ιστορικός Τέχνης, Ακαδημαϊκός και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Πινακοθήκης, των Συλλογών και Μουσείων του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ). Χαιρετισμό απήυθηνε ο Υπεύθυνος Τύπου του γραφείου του ΕΚ Κώστας Τσουτσοπλίδης.

Η συγγραφέας Έφη Μιχάλαρου,Δημοσιογράφος & Κριτικός Τέχνης, Διευθύντρια του Περιοδικού Τέχνης www.dreamideamachine.com απάντησε σε ερωτήσεις και έγινε
μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.