Συνεργασία  Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επαγγελματιών ποδοσφαιριστών

0
228

Ο πρόεδρος του ΕΚ Αντόνιο Ταγιάνι και ο γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαιριστών (FIFPro Europe), Jonas Baer-Hoffmann, υπέγραψαν συμφωνία για την κινητοποίηση ψηφοφόρων ενόψει των Ευρωπαϊκών Εκλογών 2019.

«Τόσο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όσο και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαιριστών αντιλαμβάνονται τη σημασία του να ψηφίσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες στις επόμενες εκλογές. Αυτή η νέα συνεργασία το αποδεικνύει αυτό. Οι παίκτες είναι πολίτες και επαγγελματίες αθλητές, αλλά πρωτίστως είναι πρότυπα. Οι Ευρωπαϊκές Εκλογές του 2019 είναι η τέλεια ευκαιρία για τους ποδοσφαιριστές να αναλάβουν δράση παρακινώντας τους Ευρωπαίους πολίτες να καθορίσουν την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία επιθυμούν να ζήσουν», δήλωσε ο Πρόεδρος Tajani, μετά την υπογραφή της συμφωνίας.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαιριστών εκφράζει συλλογικά και αποκλειστικά την φωνή όλων των επαγγελματιών παικτών, ανδρών και γυναικών. Το ευρωπαϊκό τμήμα της Ομοσπονδίας αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο έχοντας ως μέλη της 31 συνδικαλιστικές οργανώσεις. 100 ημέρες πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές, αυτή η εταιρική σχέση θα αποτελέσει ουσιαστικό μέρος της εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την συμμετοχή των πολιτών μέσω της πλατφόρμας www.thistimeimvoting.eu

Η FIFPro Europe και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συνεργαστούν για να δημιουργηθεί ένα δίκτυο από επαγγελματίες ποδοσφαιριστές -σε πανευρωπαϊκό, εθνικό και τοπικό επίπεδο- το οποίο θα συμβάλει στη δημιουργία δυναμικής όσον αφορά την προετοιμασία των εκλογών και θα παρακινήσει όσο το δυνατόν περισσότερους Ευρωπαίους πολίτες να ψηφίσουν στις Ευρωπαϊκές Εκλογές του 2019. Οι 10 κύριες χώρες που συμμετέχουν στη συνεργασία αυτή είναι η Ιταλία, η Ισπανία, η Κροατία, η Αυστρία, η Σλοβενία, η Κύπρος, η Σουηδία, η Φινλανδία, η Πορτογαλία και η Τσεχία.

«Η FIFPro Europe χειρίζεται προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όχι μόνο οι ποδοσφαιριστές, αλλά και εκείνα που επηρεάζουν συχνά την ευρύτερη κοινωνία», είπε ο Jonas Baer-Hofmann, Γενικός Γραμματέας της FIFPro Europe. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι παίκτες δεσμεύονται να αντιμετωπίσουν την κοινωνική αδικία και να καταπολεμήσουν τις διακρίσεις σε όλες τις μορφές, καθώς και πολλά άλλα θέματα. Αυτές είναι οι προκλήσεις που γνωρίζουμε ότι επηρεάζουν τους παίκτες μας, αλλά και καθημερινά αμέτρητες άλλες. Χαιρετίζουμε αυτή την ευκαιρία για να βοηθήσουμε τους πολίτες να ψηφίσουν τον Μάιο, αντιμετωπίζοντας έτσι τα θέματα αυτά από κοινού. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ολόκληρη τη διοίκησή του για αυτή την κοινή πρωτοβουλία» είπε.

Συμμετέχοντες από την πλευρά της FIFPro:
• Jonas Baer-Hoffmann, Γενικός Γραμματέας της FIFPro  – Ευρωπαϊκό Τμήμα
• Αλέξανδρος Bielefeld, Ανώτερος Διευθυντής Πολιτικής & Στρατηγικών Σχέσεων στο FIFPro
• Ο Damiano Tommasi, πρώην παίκτης και Πρόεδρος της Ένωσης Ιταλών Ποδοσφαιριστών (AIC)
• Ο Dario Šimić, πρώην παίκτης και Πρόεδρος της Κροατικής Ένωσης Ποδοσφαιρικών Ενώσεων (HUNS)
• Filippo Corti