Φορτίο με 16,5 τόνους (!) κοκαΐνης κατασχέθηκε στο λιμάνι της Φιλαδέλφεια

0
53

Οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ κατέσχεσαν 16,5 τόνους κοκαΐνης, τους οποίους εντόπισαν σε φορτηγό μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Φιλαδέλφεια.

 

Η αξία της κοκαΐνης ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο δολάρια και πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών που έχουν κατασχεθεί στην ιστορία των ΗΠΑ, υπογράμμισε το υπουργείο Δικαιοσύνης χθες Τρίτη.

Στελέχη των ομοσπονδιακών, των πολιτειακών και των τοπικών υπηρεσιών επιβιβάστηκαν τη Δευτέρα στο MSC Gayane κιεντόπισαν την κοκαΐνη που ήταν κρυμμένη σε επτά εμπορευματοκιβώτια.

Οι αρχές συνέλαβαν και απήγγειλαν κατηγορίες σε δύο μέλη του πληρώματος, τα οποία ομολόγησαν στους αστυνομικούς ότι βοήθησαν να φορτωθεί η κοκαΐνη στο πλοίο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του. Το φορτηγό πέρασε από τη Χιλή, το Περού, την Κολομβία και τον Παναμά τον περασμένο μήνα. Είχε τελικό προορισμό την Ευρώπη.

«Αυτή η ποσότητα κοκαΐνης θα μπορούσε να σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους», υπογράμμισε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Ουίλιαμ ΜακΣουέιν μέσω Twitter. Οι υπηρεσίες του υπολογίζουν ότι η αξία πώλησης της κοκαΐνης στον δρόμο ανέρχεται σε 1 δισεκ. δολάρια και πλέον.