Ισραηλινά μαχητικά F-35 εξαπέλυσαν βομβιστικές επιθέσεις σε Ιρανικές βάσεις στη Συρία

18

Ισραηλινά μαχητικά F-35 εξαπέλυσαν βομβιστικές επιθέσεις σε Ιρανικές βάσεις στη Συρία. Ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το μέγεθος της ισραηλινής δύναμης, αυτή κατάφερε να εξαναγκάσει τον συριακό στρατό να ενεργοποιήσει τα συστήματα αεράμυνας που είχε παραλάβει από τη Ρωσία για να αντιμετωπίσει τα μαχητικά F-35.

 

Ο συριακός στρατός αναγκάστηκε να εκτοξεύσει αρκετούς πυραύλους SAM: s κατά των μαχητών F-35, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Τα ισραηλινά F-35 κατάφεραν να πλήξουν ιρανικές στρατιωτικές βάσεις στη Συρία.

Ως αντίποινα, η ιρανική δύναμη «Quds» που ανήκει στο Σώμα των Επαναστατικών Φρουρών, ξεκίνησε μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων κατά των ισραηλινών δυνάμεων στα ύψη του Γκολάν. Η IDF (Israel Defense Forces) είχε προβλέψει την κίνηση και ενεργοποίησε έγκαιρα τα αμυντικά συστήματα Iron Dome για να προστατεύσει την περιοχή, οπότε η επίθεση έκανε πολύ μικρές ζημιές και αρκετοί πύραυλοί καταρρίφθηκαν. Υπήρξαν συγκρουόμενες αναφορές σχετικά με το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για να επιτεθεί στο Ισραήλ.

Όσο για τις επιθέσεις των F-35, αναμένεται να συνεχιστούν, καθώς αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο κεφάλαιο της Ισραηλινής Αεροπορικής Δύναμης, η οποία προσπαθεί να πλήξει με κάθε τρόπο το Ιράκ.