Χρυσοχοΐδης: Από τις 15 Ιουλίου εκδηλώθηκαν 1.302 πυρκαγιές

19

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χθες Δευτέρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για τις πυρκαγιές.

 

Όπως είπε χαρακτηριστικά, από τις 15 Ιουλίου εκδηλώθηκαν 1.302 πυρκαγιές, ενώ αντίστοιχα πέρυσι το ίδιο διάστημα είχαν εκδηλωθεί 735. Μόνο το τριήμερο, από το Σάββατο μέχρι και σήμερα, εκδηλώθηκαν 102 πυρκαγιές.

«Οι πυροσβέστες, το ΕΚΑΒ, η Αστυνομία, οι δήμοι και οι Περιφέρειες ανταποκρίθηκαν με σχέδιο, συντονισμό και προσωπική αυτοθυσία. Τους συγχαίρουμε, τους ευχαριστούμε, μάς προστάτευσαν, έκαναν τη δουλειά τους, ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους» πρόσθεσε, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του ιδιαίτερα στη γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και στο πρόσωπο του «αεικίνητου» -όπως είπε- γενικού γραμματέα Νίκου Χαρδαλιά.

«Οι πυροσβέστες μας δεν έχουν κοιμηθεί αυτόν τον μήνα, ούτε στο επιτελείο ούτε στο πεδίο» τόνισε επίσης ο υπουργός και κατέληξε: «Ο λόγος που μιλάω σήμερα είναι διπλός: Πρωτίστως να ευχαριστήσω με πραγματικό θαυμασμό και συγκίνηση την πανστρατιά των ανθρώπων μας που εργάστηκαν και απέδωσαν.

Επίσης, για να πω στους συμπολίτες μας, είμαστε εδώ, η προστασία και η ασφάλειά σας είναι καθήκον μας. Δουλεύουμε ακατάπαυστα για αυτό, όμως σας χρειαζόμαστε, να προσέχετε τους εαυτούς σας, αλλά και τους άλλους και τον τόπο γύρω σας. Θα πάνε όλα καλά».