Εξασφαλίστε άριστη ηχομόνωση με αντιολισθητικά υλικά από την Group Science

0
1059

Είναι γεγονός ότι στο σπίτι μας όλοι αναζητούμε ένα ήρεμο περιβάλλον μακριά από το θόρυβο της καθημερινότητας. Για τον παραπάνω λόγο είναι εξαιρετικά σημαντικό στο σπίτι σας να εξασφαλίζετε την ησυχία που επιθυμείτε με τα αντιολισθητικά και ηχομονωτικά υλικά, που θα κρατήσουν μακριά την κίνηση ή το ενοχλητικό παιδάκι που θέλει να εξασκείται στην ηλεκτρική του κιθάρα τις μεσημεριανές ώρες. Σκοπός της ηχομόνωσης σε κάθε περίπτωση είναι να απομονωθούν ήχοι που προέρχονται από το εξωτερικό περιβάλλον, αλλά και το αντίστροφο.

 

Τα αντιολισθητικά υλικά είναι τα υλικά με τα οποία επιτυγχάνονται άριστα αποτελέσματα αναφορικά με την ηχομόνωση. Όπως αναφέρουν και οι ειδικοί στον τομέα της ηχομόνωσης, όσο μεγαλύτερη μάζα έχει ο τοίχος, τόσο καλύτερη ηχομόνωση επιτυγχάνεται. Όταν δε χρησιμοποιούνται αντιολισθητικά υλικά από κοινού με τοίχους μεγάλου πάχους, επιτυγχάνεται το καλύτερο αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση αν κατοικείτε σε κάποια βιομηχανική περιοχή ή σε κάποια περιοχή όπου υπάρχουν πολλά νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, τότε η ηχομόνωση αποτελεί την βέλτιστη επιλογή. Στην περίπτωση όπου κάποιος ενοχλητικός γείτονας δεν σας αφήνει να κοιμηθείτε τα μεσημέρια, τότε τα αντιολισθητικά υλικά μπορούν να τοποθετηθούν είτε σε μεσοτοιχίες, είτε σε δάπεδα. Αν από την άλλη, ο έντονος ήχος προέρχεται από κάποιο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, η ηχομόνωση πρέπει να γίνει στον σκελετό του κτίσματος.

 

Σε κάθε περίπτωση όταν αγοράζετε ή ενοικιάζετε μια οικία είναι σημαντικό να ρωτήσετε τον εργολάβο ή τον ιδιοκτήτη ποιος είναι ο δείκτης της ηχομόνωσης τόσο μέσα στο σπίτι και στα δωμάτια, όσο και έξω από αυτό, ακόμα και αν έχει πραγματοποιηθεί ηχομόνωση πατωμάτων.

Δείτε ακόμη περισσότερα σχετικά με τα αντιολισθητικά υλικά  και την ηχομόνωση στην ιστοσελίδα groupscience.gr.