Εκδήλωση: Πολιτιστική Προσβασιμότητα των Ατόμων με Αναπηρία

0
104

Η Ευρωομάδα της Αριστεράς GUENGL και ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Γεωργούλης, σας καλούν την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου στις 08:30 σε μεγάλη εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την Πολιτιστική Προσβασιμότητα των Ατόμων με Αναπηρία. Η ημερίδα συνδιοργανώνεται από τους Ευρωβουλευτές της GUENGL, μέλη της Επιτροπής Πολιτισμού CULTκαθώς και υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Αναπηρίας (European Disability Forum).

 

Αφορμή για την εκδήλωση, αποτελεί το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα μετά από δεκαετίες αναπηρικού κινήματος, άτομα με αναπηρία αποκλείονται συστηματικά από την πρόσβαση σε πολιτιστικές πλατφόρμες, προϊόντα και υπηρεσίες. Δυστυχώς η ισχύουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει επαρκώς ούτε το πρόβλημα ούτε τις ίδιες τις ρίζες του.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση εντάσσεται σε μια ευρύτερη προσπάθεια να επισημανθούν τα προβλήματα σε δημόσιο επίπεδο και να υποβληθούν συγκεκριμένες υλοποιήσιμες προτάσεις δίνοντας το λόγο στα ίδια τα άτομα με αναπηρία, καθώς και σε καλλιτέχνες, πολιτικούς, τεχνοκράτες αλλά και  ακαδημαϊκούς. 

Πέραν των παραπάνω, η ημερίδα θα αναδείξει ήδη υπάρχουσες πρακτικές και ψηφιακά εργαλεία που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την πολιτιστική προσβασιμότητα για τα άτομα με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες.

  • Πέμπτη – 10 Οκτωβρίου – Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – Αίθουσα ASP1 G2 – 08:30 – 11:00

Μπορείτε να παρακολουθήσετε και τη συζήτηση στο twitter, κατά τη διάρκεια της ημερίδας, ακολουθώντας το hashtag#AccessToCulture 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο site μας, αλλά και στη σελίδα του event στο Facebook:

Περισσότερες πληροφορίες

Facebook Event