«Μαθήματα Πολέμου ΙΙ: Σικελικά Δράματα»

0
104

Αφού και οι 4 προγραμματισμένες παραστάσεις έγιναν αμέσως soldout, ανακοινώνεται εκτάκτως η προσθήκη δύο ακόμα παραστάσεων, την Πέμπτη 17 και την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου ώρα 21.00. Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για να παρακολουθήσετε την παράσταση που συζητήθηκε όσο καμία άλλη τα τελευταία 2 χρόνια.

Τα Μαθήματα Πολέμου II στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για 2 επιπλέον τελευταίες παραστάσεις

Πέμπτη 17 και Παρασκευή 18 Οκτωβρίου

«Μαθήματα Πολέμου ΙΙ: Σικελικά Δράματα»

Προμηθευτείτε έγκαιρα τα εισιτήριά σας στο

https://webtics.megaron.gr/el/events/?eventid=2312

Το δεύτερο μέρος του soldout θεατρικού project πρωτότυπης δραματοποιημένης απόδοσης της Ιστορίας του Θουκυδίδη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη, κείμενο και δραματουργία Γιάννη Λιγνάδη, μουσική Θοδωρή Οικονόμου και με ιστορική σύμβουλο τη Δρ Ανδρονίκη Μακρή, που αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς στην Ελλάδα, εξυμνήθηκε από τους FinancialTimes και έφτασε ως τις Βρυξέλλες για να παιχτεί στη κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων «YehudiMenuhin» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατόπιν ειδικής πρόσκλησης, για 2 επιπλέον τελευταίες παραστάσεις στις 17 και 18 Οκτωβρίου, ώρα 21.00.

Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος│21:00

Με αγγλικούς υπέρτιτλους

Videotrailerhttps://www.youtube.com/watch?v=NVN9gPlR98g

Τα Μαθήματα πολέμου ΙΙ: Σικελικά δράματα παρουσιάζουν επεισόδια από τη δεύτερη φάση του Πελοποννησιακού Πολέμου, τη Σικελική Εκστρατεία (415–413 π.Χ.), αντλώντας ιστορικό υλικό από το 6ο, το 7ο και μέρος του 8ου βιβλίου της θουκυδίδειας συγγραφής. Τα γεγονότα που ανθολογούνται στη δραματοποιημένη εκδοχή του κειμένου,παρακολουθούν τα κύρια σημεία από την πλέον δραματική –για την αθηναϊκή πολιτική– φάση του πολέμου. Από τη μεγαλοϊδεατική φαντασίωση της αθηναϊκής κυριαρχίας στη Δύση, τις περιπετειώδεις τροπές των πολεμικών συγκρούσεων στη Σικελία μέχρι και την τελική συντριβή των αθηναϊκών δυνάμεων και την οριστική ματαίωση του επεκτατικού οράματος. Η πολιτική και στρατιωτική «τραγωδία της Αθήνας» έχει ως τραγικό πρόσωπο τον απρόσωπο αθηναϊκό Δήμο και την τραγική διάνοιά του, όπως την ενσαρκώνουν τα πρόσωπα των μεγάλων πρωταγωνιστών (πολιτικών-στρατηγών), προπάντων του αμφιλεγόμενου Αλκιβιάδη και του αντιφατικού Νικία. Η σύλληψη του έργου ερείδεται στο νομοτελειακό τριαδικό σχήμα της αρχαίας τραγωδίας, Άτη–Ύβρις–Nέμεσις, προκειμένου να αποδώσει ερμηνευτικά τη μεγάλη «τραγωδία» της Αθήνας στη Σικελία.

Τα Μαθήματα πολέμου ΙΙ: Σικελικά δράματα αποτελούν συμπαραγωγή της Dramaticus και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών σε συνεργασία με το Σωματείο Διάζωμα στο πλαίσιο του κύκλου Θέατρο στο Μέγαρο.

Η παράσταση διαρκεί 100 λεπτά. Πριν από τις παραστάσεις, σύντομη εισαγωγική ομιλία από τη Δρ. Ανδρονίκη Μακρή.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο, δραματουργία | Γιάννης Λιγνάδης

Σκηνοθεσία | Δημήτρης Λιγνάδης

Πρωτότυπη μουσική-ερμηνεία επί σκηνής | Θοδωρής Οικονόμου

Φωτισμοί | ΕβίναΒασιλακοπούλου

Ιστορικός σύμβουλος | Δρ. Ανδρονίκη Μακρή

Βοηθός σκηνοθέτη | Στέλλα Ψαρουδάκη

Φωτογραφίες | Σταύρος Χαμπάκης

Επικοινωνία | Άρης Ασπρούλης

ΗΘΟΠΟΙΟΙ

Δημήτρης Λιγνάδης, GraceNwoke, Βασίλης Αθανασόπουλος, Εβίτα Ζημάλη, Ανδρέας Καρτσάτος, Λάμπρος Κωνσταντέας

Συμπαραγωγή Dramaticus–Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Σε συνεργασία με το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ

Tιμές εισιτηρίων

12 €  (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 18 € (γενική είσοδος)

Eισιτήρια στο 210 72 82 333, megaron.gr / https://webtics.megaron.gr/el/events/?eventid=2312 και σε όλα τα καταστήματα Public