“Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής: H διαστημική καινοτομία στην υπηρεσία του πολίτη”

28

Εκδήλωση: “Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής: H διαστημική καινοτομία στην υπηρεσία του πολίτη”.

3 Μαρτίoυ 2020, 19.00, Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών
Εκδήλωση σε συνεργασία με το Κέντρο Αριστείας BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και την Ακαδημία Αθηνών, 3 Μαρτίoυ 2020, 19.00 Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, Auditorium Theo Angelopoulos (Σίνα 31, Αθήνα 106 80).

Ενώ η Αυστραλία πασχίζει να συνέλθει από τις καταστροφικές πυρκαγιές, φράσεις όπως «υπερθέρμανση του πλανήτη», «κλιματική αλλαγή», «φυσικές καταστροφές» βρίσκονται παντού στη ροή των πληροφοριών μας.

Στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος, μεγάλοι τομείς της τεχνολογίας όπως η τηλεπισκόπηση και η διαστημική τεχνολογία, προσφέρουν καινοτόμες λύσεις θέτοντας στην υπηρεσία του πολίτη τα δορυφορικά δεδομένα. Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, το Κέντρο Αριστείας BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Κέντρο Ερεύνης Φυσικής της Ατμόσφαιρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών προσκαλούν 6 Έλληνες και Γάλλους ειδικούς στην κλιματική αλλαγή, στην πολιτική προστασία και πρόληψη των φυσικών καταστροφών και στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, σε έναν διάλογο ανοιχτό σε όλους, στο πλαίσιο του κύκλου ομιλιών «Η Νεολαία που Καινοτομεί».

Στόχος της συνάντησης είναι να ενημερώσει το ευρύ κοινό για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο ανθρωπογενές και πολιτιστικό περιβάλλον, να αναδείξει τη χρήση της διαστημικής τεχνολογίας που βρίσκεται στη διάθεση της πολιτείας και να καλλιεργήσει την κοινωνική ευαισθησία και την επαγρύπνηση απέναντι σε θέματα προστασίας και πρόληψης των φυσικών καταστροφών. Η παρουσίαση της βραδιάς θα πραγματοποιηθεί από την κυρία Κατερίνα Χριστοφιλίδου, δημοσιογράφο.