Μνημόνιο Συνεργασίας ΕΕΔΑΔ και ΠΕΦΦΕΕ

0
211

“Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης”    Ι. Ι. Μάγερ

Μνημόνιο συνεργασίας  υπέγραψαν το ελληνικό τμήμα της  Ε.Ε.Δ.Α.Δ., Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ και η Π.Ε.Φ.Φ.Ε.Ε., Πανελλήνια Ένωση Φωτοειδησεογράφων, Φωτογράφων και Εικονοληπτών Επικαίρων με σκοπό την κοινή δράση στην προώθηση της επαγγελματικής δεοντολογίας και ηθικής στο λειτούργημα του δημοσιογράφου και φωτορεπόρτερ-εικονολήπτη.

Σκοπός του μνημονίου είναι:

Η  προώθηση της επαγγελματικής δεοντολογίας και ηθικής στο λειτούργημα του δημοσιογράφου και φωτορεπόρτερ-εικονολήπτη
Η διαμόρφωση νέων δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ-εικονοληπτών με ήθος και υψηλή επαγγελματική κατάρτιση, αλλά και γνώση των ευρωπαϊκών θεμάτων
Οι κοινές δράσεις σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο σε θέματα κοινωνικής ευθύνης, διαφάνειας, επιχειρηματικής ηθικής, πολιτισμού, διάδοσης της κοινωνίας της πληροφορίας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Το μνημόνιο υπέγραψαν η Πρόεδρος της ΕΕΔΑΔ Σάγια Τσαουσίδου και ο Πρόεδρος της ΠΕΦΦΕΕ Βασίλης Κουτρουμάνος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την κοπή της πίτας της νεοσύστατης ένωσης η οποία πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Ξενοδοχείο NJV Athens Plaza Hotel.

Κατά την διάρκεια της βραδιάς δόθηκαν τιμητικές πλακέτες και έπαινοι. Ξεχωριστή στιγμή της  βραδιάς ήταν η απονομή της τιμητικής πλακέτας στον συνταξιούχο φωτορεπόρτερ για πάνω από 40 χρόνια Κο Ιωάννη Βούτο, αλλά και οι απονομές πλακετών προς τους αποβιώσαντες φωτορεπόρτερ Αθανάσιο Μπότση και Δημήτριο Νίτσιο.

Ιδιαίτερη στιγμή η βράβευσή της Ειρήνης Νικολοπούλου, μέλος της ΕΕΔΑΔ, για την μέχρι τώρα πορεία της στο δημοσιογραφικό χώρο αλλά και η τιμητική διάκριση στην Πρόεδρο της ΕΕΔΑΔ Σάγια Τσαουσίδου.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκαναν για χάρη της ΠΕΦΦΕΕ οι διακεκριμένοι Δημοσιογράφοι,  Διονύσης  Μποτώνης  (ΕΡΤ) και Σπυριδούλα-Ίριδα Σπανέα (Καθημερινή).

Επιστολές λόγο αδυναμίας να παραβρίσκονται στην εκδήλωσης απέστειλαν:   το γραφείο του Προέδρου της Βουλής, η Αντιπρόεδρος της Βουλής  Κα Σακοράφα Σοφία, ο  Πρόεδρος του ΠΣΑΤ κος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Η  Π.Ε.Φ.Φ.Ε.Ε. δια του προέδρου της Βασίλη Κουτρουμάνου προχώρησε και υπόγραψε  σύμφωνο συνεργασίας και  με τον Όμιλο προώθησης του πολιτισμού Εξάλειπτρον.

Το παρόν έδωσαν πάνω από 300 επίσημοι  και η  εκδήλωση της ένωσης στέφθηκε με επιτυχία, πέρα από κάθε προσδοκία. Μεταξύ τους οι:

Η Βουλευτής Α’ Αθηνών του Μέρα25,  Αγγελική Αδαμοπούλου, η Βουλευτής Ανατολικής Αττικής του Μέρα25,  Απατζίδη Μαρία, ο Βουλευτής Αργολίδας Ιωάννης Ανδριανός, ο  Ισίδωρος  Κούβελος, Πρόεδρος της Διεθνούς και Ελληνικής Ολυμπιακής  Ομοσπονδίας, ο Τέλης Αδαμόπουλος ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Ολυμπιακής επιτροπής, η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια Σκοποβολής  με τις περισσότερες συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες  Άγη Κασούμη, ο Δήμαρχος Γορτυνίας  Ευστάθιος Κούλης, η Δημοσιογράφος Σάγια Τσαουσίδου  Διεθνής Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος Ελληνικού Τμήματος της  Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, η διακεκριμένη δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου, η ιδιοκτήτρια του ενημερωτικού Portal www.kalimera–arkadia.gr  Έλλη Αρτοπούλου, ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΔΙΠΤ και ιδρυτής της εφημερίδας ‘ΓΟΡΤΥΝΙΑ’ Κος Κων/νος Καλύβας, το περιοδικό φωτογράφος με τον διευθυντή του Τάκη Τζήμα,  εκπρόσωποι πρεσβειών, ενώσεων, συλλόγων, νομικοί και  σύμβουλοι. Για την μεγάλη βραδιά σημαντική στήριξη παρείχαν οι επιχειρηματίες  Εμμανουήλ Παυλάκης,  Γιάννης Μητρόπουλος, Ιωάννης Σαμπάνης, Παπούλιας Γεώργιος, κ.α.

Φωτογραφίες: Ανδρέας Ανδρεόπουλος