Α.Ασημακοπούλου: Θα υπάρξει χρηματοδότηση από την Ε.Ε., με ή χωρίς ομόλογο, για την κρίση του κορωνοϊού

0
82

“Δε θα πρέπει να απελπιζόμαστε. Όλοι λένε, ότι θα υπάρξει γενναία χρηματοδότηση από την Ε.Ε., είτε αυτό λέγεται ομόλογο, είτε όχι”, δήλωσε σε συνέντευξή της στον FOCUS FM 103.6, η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Μιλώντας στην εκπομπή “Διπλός Ελληνικός” με το Στέφανο Δαμιανίδη και τον Αντώνη Οραήλογλου, επεσήμανε, ότι υπάρχει μία διαφορετική προσέγγιση βορρά-νότου. Οι πιο πλούσιες χώρες θέλουν πιστοληπτική γραμμή στήριξης, γιατί τα κράτη παίρνουν χρήματα, που τα χρωστούν, ενώ στον αντίποδα, χώρες επιθυμούν το ομόλογο, που είναι μεν χρέος, αλλά υπολογίζεται διαφορετικά δημοσιονομικά.

Όλοι συμφωνούν όμως, ότι πρέπει να έχουμε ένα ισχυρό χρηματοπιστωτικό εργαλείο για να ξεπεράσουμε την κρίση”, σημείωσε η κ.Ασημακοπούλου.

“Όπως είπε και ο πρωθυπουργός, δεν είναι η ώρα να είμαστε φειδωλοί στα “όπλα”, που βγάζουμε. Δεν ξέρουμε και πόσο θα κρατήσει για να κάνουμε προγραμματισμό, οι ΗΠΑ “έριξαν” 3 τρις με το καλημέρα”, τόνισε και συμπλήρωσε, ότι το Ευρωκοινοβούλιο λειτουργεί σε ποσοστό 70% με τηλεργασία. “Οι συνεδρίες είναι μονοθεματικές, για τον κορωνοϊό, όλα τα άλλα νομοθετήματα έχουν έρθει 2 μήνες πίσω”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επεσήμανε πάντως, ότι “ουδέν κακόν αμιγές καλού”, αναφερόμενη στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, όπως αυτή του κ.Πιερρακάκη, που μίλησε αμέσως με τους παρόχους internet και μάλιστα αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του υπουργείου ως “digital solidarity” οι προσφορές των παρόχων.

“Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Ελλάδας ήταν ένα ζητούμενο, που δε γινόταν με τους ρυθμούς, που έπρεπε. Έχουμε τους σωστούς ανθρώπους στη σωστή θέση. Δε θα βγούμε χαμένοι, αλλά να έχουμε την υγειά μας και μένουμε σπίτι”, κατέληξε η κ.Ασημακοπούλου.