Διάγγελμα Ελλήνων Ρεπουμπλικανών για την 25η Μαρτίου, για την απόπειρα Τουρκικής εισβολής στον Έβρο και τον κορονοϊό

0
327

Ο Πλανήτης βρίσκεται σε αναβρασμό εξ’ αιτίας του Κινεζικού Ιού. Έχει ξανασυμβεί αυτό? Κι όμως έχει, οι ιοί Sars, Mers, Ισπανική γρίππη, μεταξύ αυτών.


Ο Κόσμος είναι σε πανικό υπό επίθεση από έναν αόρατο εχθρό. Τι κάνουμε? Το να αγνοήσουμε το πρόβλημα δεν το επιλύει, ούτε το επιλύει το να αντιμετωπίζουμε μικροκομματικά, όπως γίνεται από το αντίπαλό μας κόμμα στις ΗΠΑ. Τέτοιες πρακτικές αφαιρούν ζωές, καταστρέφουν επιχειρήσεις και πλήττουν το μεγάλο μας Έθνος.

Οι ΗΠΑ είναι ο παγκόσμιος οικονομικός και στρατιωτικός ηγέτης, αν και το δεσποτικό καθεστώς του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος και οι φίλιες δυνάμεις του προσπαθούν να ανταγωνιστούν αυτήν την θέση. Οι ΗΠΑ, με την ανεκτίμητη συμμετοχή των Συμμάχων μας νίκησαν την καταπίεση σε δύο παγκόσμιους πολέμους και οδηγήσαμε τον Ελεύθερο Κόσμο μακριά από τον Ψυχρό Πόλεμο. Ανάμεσα σε αυτούς τους αληθινούς συμμάχους, η Ελλάδα υπήρξε πάντα παρούσα και στην πρώτη γραμμή όλων των μαχών. Τώρα προσπαθούμε να αποτρέψουμε τον νέο πεντηκονταετή ψυχρό πόλεμο που επαπειλείται από την άνοδο της Κίνας, που δυστυχώς ωφελήθηκε μέγιστα από ανερμάτιστες παλαιότερες πολιτικές των ΗΠΑ.

Ευρισκόμαστε σε σημείο καμπής. Πρέπει να γίνουν επιλογές. Αποτάσσουμε την παλαιά σάπια πολιτική κατευνασμού στην Κινεζική επιθετικότητα που τόσο ευνοούν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, ή υπηρετούμε τον Ελεύθερο Κόσμο με ενεργητική και υπέρ της Δημοκρατίας πολιτική όπως έχει κάνει η Ηγεσία των ΗΠΑ τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια? Υποχρεώνουμε την Κίνα να πληρώσει για τον ανθρωπιστικό και οικονομικό όλεθρο που προκάλεσε στον Πλανήτη, ή συνεχίζουμε με παλιές πρακτικές αποδοχής Κινεζικής διείσδυσης και διάβρωσης μέσω χρηματισμού, δωρεών και χειραγώγησης των ΜΜΕ? Μην ξεχνάμε, η Κίνα είπε ψέματα, άνθρωποι πέθαναν.

Τώρα είναι η ώρα να σταθούμε ψηλά και με υπερηφάνεια ως Αμερικανοί πολίτες, αλλά και ως πολίτες του Πλανήτη, είναι ώρα να σταθούμε ενωμένοι ενώπιον αυτού του εχθρού. Είμαστε σε πόλεμο, πόλεμο ενάντια στον Κινέζικο ιό, αλλά και ενάντια στην παραπληροφόρηση, στις ψευδείς ειδήσεις και κυρίως αντι-Αμερικανικές πρακτικές δολιοφθορών ενάντια στο φρόνημα των πολιτών. Εμείς ο Λαός πρέπει να μείνουμε ενωμένοι ενάντια στον κοινό εχθρό, για να σώσουμε ζωές, να σώσουμε δουλειές, να σώσουμε τις οικονομίες μας, τα μεγάλα Έθνη μας και να σώσουμε τον ελεύθερο κόσμο από την τυρρανία που υποβόσκει εντός και εκτός των συνόρων μας.

Κρατήστε την Αμερική Μεγάλη Ξανά. Κάντε την Ελλάδα Μεγάλη Ξανά. Είναι σοφές φράσεις, διότι τόσο οι ΗΠΑ πρέπει να μείνουν δυνατές εντός και εκτός των συνόρων τους, αλλά το ίδιο πρέπει να κάνει και η Ελλάδα. Πρέπει να διαφυλάξουμε τα σύνορά μας από τους εσωτερικούς εχθρούς, από αυτούς που επιχαίρουν από το μαράζωμα του Έθνους μας, είτε πολιτικά, είτε οικονομικά, κλέβοντας συστηματικά τα βιομηχανικά και στρατιωτικά μας μυστικά, τον πλούτο και την ευμάρειά μας, επιβάλλοντάς μας, μέσω κοντόφθαλμων ή σκέτων προδοτών πολιτικών, πολιτικές που θα μας καταστήσουν μια φθίνουσα περιφερειακή δύναμη, στην αναλογία με την Ελλάδα, τούτο θα σήμαινε σαφέστατα απώλεια Εθνικού Χώρου στις αντίπαλες δυνάμεις.

Εμείς ως παράρτημα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ, ζούμε σε μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, μια χώρα που είναι κοντά στις ΗΠΑ τα τελευταία 200 χρόνια, ένας πραγματικός σύμμαχος, που ήταν πάντα όταν υπήρχε ανάγκη, ένα Έθνος, που μέσω της Ελληνικής Διασποράς, έχει τα μέγιστα συμβάλλει στο Αμερικανικό τρόπο ζωής, είτε στον οικονομικό τομέα, είτε στον Ακαδημαϊκό, Δημόσιας Διοίκησης και Στρατιωτικό.

Η δεύτερη πατρίδα μας Ελλάδα, ταυτόχρονα υφίσταται επιθέσεις από δύο εχθρούς. Η μία είναι ο αόρατος Κινεζικός ιός, ο δεύτερη είναι η ενεργή επίθεση ενάντια στα Ελληνικά σύνορα από την γείτονα Τουρκία.

Στο μέτωπο του Κινεζικού ιού, η Ελλάδα στέκεται όρθια, μιας και η παρούσα Ελληνική Κυβέρνηση με την σιωπηρή ανοχή των περισσοτέρων κομμάτων της αντιπολίτευσης, έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα γρήγορα, με αποτελεσματικότητα και θα υποστεί τα πλήγματα του πολέμου πιο καλά προετοιμασμένη από πολλές άλλες χώρες, αν και μπήκε στην μάχη αυτή διαλυμένη από μια δεκαετία επιβεβλημένης έξωθεν λιτότητας και με τεράστιες περικοπές στο σύστημα Υγείας της, πρακτικές που της επεβλήθησαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Γερμανία, οι οποίες κέρδισαν πολλά από την καταστροφή της Ελλάδας.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, κος. Μητσοτάκης, έχει μαζέψει πλήρη στήριξη για τον αποφασιστικό χειρισμό του της υπόθεσης και εξέρχεται πολιτικά ισχυροποιημένος από την σοβαρή και σκληρή στάση του σε αυτόν τον πόλεμο. Η επιλογή συνεργατών του επίσης φαίνεται να έχει εξελιχθεί αρκετά καλά, αντίθετα με παλαιότερες ήττες της Ελληνικής Πολιτικής, έχει συνασπίσει έναν εξαιρετικό πυρήνα ατόμων για να χειριστούν τον πόλεμο κατά του Κινεζικού ιού.

Δυστυχώς, οι οικονομικές συνέπειες του Κινεζικού ιού στην Ελληνική οικονομία θα είναι συντριπτικές. Μιας και προβλέπουμε ότι όλος ο Απρίλιος και πιθανότατα ο μισός Μάιος θα απωλεσθούν, έτσι ώστε να διατηρηθεί το χαμηλό επίπεδο μετάδοσης του ιού, τα αποτελέσματα στο ΑΕΠ πιθανότατα θα ξεπεράσουν το -5,6% που προβλέφθηκε πρόσφατα για το τρέχον έτος. Αν προσθέσουμε σε αυτό το γεγονός ότι ο τουριστικός κλάδος που αντιπροσωπεύει χονδρικά το 20% των ετήσιων εσόδων, θα μειωθεί τουλάχιστον κατά 50%, αν φυσικά ισχύσει το ευμενέστερο σενάριο, τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα για την κυβέρνηση στο δεύτερο εξάμηνο και δεν θα μπορέσει να βοηθήσει εργαζομένους και επιχειρήσεις. Αμφιβάλλουμε σφόδρα αν η ΕΕ θα τηρήσει την δέσμευσή της για να προσφέρει ουσιαστική οικονομική βοήθεια, μιας και προβλέπουμε ότι η όποια βοήθεια θα έχει ως αποδέκτες τις κεντρικές ευρωπαϊκές χώρες, υπό τον μανδύα της ενισχύσεως μεγάλων βιομηχανικών μονάδων, ελάχιστες εκ των οποίων παραμένουν στην Ελλάδα, αφού τα τελευταία 20 χρόνια, υπό τις διατάξεις της ΕΕ, η Ελλάδα υπέστη σοβαρή από-βιομηχανοποίηση και βασίστηκε στον τουρισμό ο οποίος φέτος θα υποστεί τεράστιο πλήγμα. Ήδη η Γερμανία κάθετα αρνείται την έκδοση Ευρω-ομολόγου και ανακοίνωσε ότι το μέγιστο που είναι διατεθειμένη να δεχθεί είναι η δανειοδότηση από τον ESM, υπό τον όρο όμως υπαγωγής σε Μνημονιακό καθεστώς, με δάνεια προς την Ιταλία αρχικά και με σκοπό να αποτραπεί η εκλογική επικράτηση της Λέγκας του Βορρά.

Ο Ελληνικός Λαός θα ήταν διατεθειμένος να υποστεί την επερχόμενη ύφεση, αν δεν υπήρχε ο αυξανόμενος κίνδυνος στα Ανατολικά του σύνορα. Όπως το Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών μας (EastMed Strategic Studies Institute) που λειτουργεί υπό την αιγίδα μας έχει επισημάνει πλειστάκις, η περαιτέρω όξυνση των Έλληνο-Τουρκικών σχέσεων είναι επικείμενη. Η Ελλάδα υφίσταται διαρκή υβριδική επίθεση από την Τουρκία, η οποία συνίσταται στην μετατροπή των παράνομων μεταναστών σε πολεμικό όπλο, είτε ήδη ευρίσκονται εντός Ελλάδος και ζούν σε καταυλισμούς, ή έχουν διασκορπιστεί στην Ελληνική Επικράτεια, είτε ευρίσκονται στην διαδικασία εισαγωγής στον νομό Έβρου διά ξηράς, είτε στα Ελληνικά νησιά διά θαλάσσης.

Η Τουρκία που έχει επίσης δεχθεί συντριπτικό πλήγμα από τον Κινεζικό ιό, είναι διαβόητη για την εξαγωγή των εσωτερικών της προβλημάτων, είτε με εισβολές, ή συνοριακές αψιμαχίες. Προβλέψαμε από καιρό και συγκεκριμενοποιήσαμε στις 10 Ιανουαρίου δημόσια την ακριβή (+- 2 ημέρες) ημερομηνία της απόπειρας εισβολής στον Έβρο. Είχαμε αναφέρει δημόσια ότι περιμέναμε το χτύπημα μεταξύ 25 Φεβρουαρίου και 2 Μαρτίου- συνέβη στις 27/2. Επίσης προβλέψαμε κατόπιν ότι η Τουρκία θα προσπαθούσε να δημιουργήσει δεύτερο μέτωπο πρίν το Ελληνικό Πάσχα, είτε με συνοριακό επεισόδιο, είτε με απόπειρα παραβίασης της Ελληνικής ΑΟΖ. Αναθεωρούμε την ακριβή ημερομηνία της πρόβλεψης, πιθανολογούμε ότι ίσως υπάρξει μικρή αναβολή της πλήρους ανάπτυξης της Τουρκικής δράσης, αλλά σαφώς θα συμβεί πρίν την έναρξη του Ραμαζανιού την Πέμπτη 24 Απριλίου.

Η Τουρκία δοκίμασε τα Ελληνικά αντανακλαστικά με την ουσιαστική απόπειρα εισβολής των Ελληνικών συνόρων που ξεκίνησε στις 27 φεβρουαρίου, αν και δεν πέτυχε τον πρωταρχικό της στόχο, δηλαδή να περάσουν πλέον των είκοσι χιλιάδων παρανόμων μεταναστών (κυρίως Αφγανοί και Πακιστανοί) στην Ελληνική Επικράτεια, κατάφερε να υποχρεώσει την Ελληνική Κυβέρνηση να δεχθεί την μαζική μεταφορά των +40.000 παράνομων μεταναστών από τα νησιά και την διασπορά τους σε διάφορες τοποθεσίες στην Ελληνική ενδοχώρα.

Ο δεύτερος Τουρκικός στόχος είναι η αποσταθεροποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Η Τουρκία, ιδίως τώρα που υφίσταται τις συνέπειες του Κινεζικού ιού, είναι σίγουρο ότι θα στοχοποιήσει τους μετανάστες στην επικράτειά της για τις συνέπειες του ιού και θα τους προωθήσει εκ νέου μαζικά στην Ελλάδα, θα ξαναγεμίσουν τα νησιά, αφήνοντας στην Ελληνική Κυβέρνηση το δίλημμα του εάν θα τους αφήσει εκεί με τεράστιες αντιδράσεις από τον τοπικό πληθυσμό, ή θα τους μετακινήσει στην ενδοχώρα και θα αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις των υπολοίπων. Το διαφορετικό όμως είναι ότι αυτοί οι νέοι παράνομοι μετανάστες έχουν ζήσει πολύ καιρό στην Τουρκία, είναι ιδιαίτερα κοντά σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως ο ISIS, HAMAS & DAESH και αποτελούν ένα ιδανικό όπλο σε κατάσταση αναμονής στα χέρια της Τουρκίας, ένα όπλο που θα έχει τοποθετηθεί ιδανικά και εξαπλωθεί σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, ώστε να χρησιμοποιηθεί ανάλογα στο εγγύς μέλλον.

Λόγω της πίεσης από στελέχη ΜΚΟ, πολλοί εκ των οποίων ευρίσκονται σε θέσεις ιδιαίτερης ευθύνης, τόσο στην προηγούμενη, όσο και στην τωρινή Κυβέρνηση, αλλά και τις πιέσεις του Ακαδημαϊκού κατεστημένου, του αριστερού Τύπου, της ΕΕ και της Γερμανίας, η Ελληνική Κυβέρνηση κάθετα αρνήθηκε να εξετάσει την δημιουργία κλειστών κέντρων σε τόπο χαμηλής όχλησης και χαμηλού στρατηγικού ενδιαφέροντος όπως αραιοκατοικημένα ή ακατοίκητα νησιά της Ελλάδας, δράση που θα αδρανοποιούσε το πρόβλημα και παράλληλα θα καθησύχαζε τις έντονες ανησυχίες, τόσο του Λαού, όσο και μελών του Κυβερνώντος Κόμματος. Αυτή όμως η κατάσταση ομοιάζει με ωρολογιακή πολιτική βόμβα, η οποία σύντομα και αναπόφευκτα θα εκραγεί, μηδενίζοντας την αποδοχή για τον κο. Μητσοτάκη, εκτός φυσικά αν η Ελληνική Κυβέρνηση αποφασίσει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και απομακρύνει όλους τους παράνομους μετανάστες από όλη την Επικράτεια (ενδοχώρα και νησιά) και αν αποφασίσει να διακόψει όλους τους δεσμούς των ΜΚΟ με το μεταναστευτικό πρόβλημα. Τώρα θα ήταν η ιδανική στιγμή για την Ελληνική Κυβέρνηση να το πράξει, μιας και λόγω του Κινεζικού ιού, η υπό Γερμανική ηγεσία Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πιθανότατα να αγνοήσει αυτήν την εξέλιξη, καθώς είναι απασχολημένη με την ανθρωπιστική κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία. Η πρόσφατη πολεμική επιχείρηση της Τουρκίας στον Έβρο απέδειξε την απροθυμία της Γερμανίας να σηκώσει έστω και το δαχτυλάκι της υπέρ της άμυνας της Ελλάδας μιας και δεν επιθυμεί να έρθει έστω και στην ελάχιστη ρήξη με την Τουρκία, η οποία αποτελεί στρατηγικό της εταίρο.

Ο τρίτος και σημαντικότερος στρατηγικός στόχος του Τουρκικού Κράτους είναι η ακύρωση της συμμαχίας 3+1 και η καθιέρωση της Τουρκίας ως ηγετικής δύναμης στην μεταφορά και παραγωγή ενέργειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Τούτο έχει ήδη τεθεί σε κίνηση με την υπογραφή του Τουρκο-Λυβικού συμφώνου, την στενή συνεργασία της Τουρκίας με την τρομοκρατική οργάνωση ΧΑΜΑΣ και τις ενέργειες της Τουρκίας για την αποστασιοποίηση Ελλάδας και Ισραήλ που συντελείται και με την συμμετοχή Αράβων βουλευτών στο Ισραηλινό Κοινοβούλιο και την προσπάθειά τους να ελέγξουν την πολιτική του Ισραήλ, συνεργαζόμενοι στενά με Έλληνες Αριστεριστές-Διεθνιστές στην προσπάθειά τους να αναβιώσουν το φθίνον φιλο-Παλαιστινιακό δόγμα της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Κλείνοντας τις σκέψεις μας για την Τουρκία, είμαστε πολύ ανήσυχοι για την βελτίωση των Τουρκο-Πακιστανικών σχέσεων, δεδομένου ότι πολλά Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έχουν Πακιστανούς πιλότους, αλλά κυρίως από την έντονη επιθυμία της Τουρκίας να καταστεί πυρηνική δύναμη, μια πιθανότητα που θα μπορούσε να υλοποιηθεί μέσω της συνεργασίας αυτής. Απορούμε γιατί η Ελληνική Κυβέρνηση επιτρέπει δεκάδες χιλιάδες παράνομους μετανάστες από το Πακιστάν να συνεχίζουν να επιδοτούν την Πακιστανική οικονομία μέσω εμβασμάτων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε καθημερινή βάση, όταν η Ελλάδα είναι σε ιδανική θέση να χρησιμοποιήσει τυχόν επαναπατρισμό τους ως μοχλό πίεσης έναντι κάθε τύπου εμπλοκής του Πακιστάν στην Ανατολική Μεσόγειο, μάλιστα έως και την ακύρωση προμηθειών του Πακιστάν από την Τουρκική πολεμική βιομηχανία.

Δεν θα είναι ο Πλανήτης ο ίδιος μετά την λήξη της πανδημίας. Χώρες θα έχουν δημιουργήσει περαιτέρω τεράστια χρέη, κάποιες λιγότερα, κάποιες περισσότερο, ειδικά χώρες όπως η Ελλάδα που έχουν παραχωρήσει τις οικονομικές τους πολιτικές σε υπερεθνικές οργανώσεις, όπως η ΕΕ. Οι χώρες θα κληθούν να επανεξετάσουν τις Εθνικές τους και εγχώριες πολιτικές. Θέματα όπως η από-βιομηχανοποίηση και η ανάγκη αυτάρκειας θα επανεξετασθούν, καθώς η πανδημία κατέδειξε ότι η Παγκοσμιοποίηση δεν υπηρετεί τους Λαούς του Πλανήτη σε περιόδους κρίσεων. Καίριες προμήθειες δεν ήσαν διαθέσιμες στους πολίτες, χώρες όπως η Κίνα, η Γερμανία, ακόμα και η Τουρκία συσσώρευαν εξοπλισμό και είδη πρώτης ανάγκης για την πανδημία και μετά τα πουλούσαν με τεράστιο κέρδος στους δοκιμαζόμενους Λαούς. Αλλά κυρίως, οι Λαοί του Πλανήτη καταλάβανε ότι σε περιόδους κρίσεων τα Κράτη πρέπει να είναι αυτάρκη και να διατηρούν στρατηγικά αποθέματα προιόντων και πρώτων υλών. Ήταν ένα μάθημα που έγινε, όμως δεν ξέρουμε αν θα είναι ένα μάθημα που θα το θυμόμαστε.

Ελπίζουμε ότι τα δύο Μεγάλα μας Έθνη, οι ΗΠΑ και η Ελλάς θα ξεπεράσουν τον Κινεζικό ιό με τις ελάχιστες απώλειες. Είναι καιρός να ενισχύσουμε και βελτιώσουμε την μεγάλη μας συμμαχία και να την επεκτείνουμε σε γειτονικές μας χώρες όπως το Ισραήλ, η Κύπρος και η Αίγυπτος προχωρώντας άμεσα στην αμυντική συμμαχία 3+1 η οποία επιτέλους θα φέρει την σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Κινεζικός ιός μας έμαθε ότι πρέπει να ξεχάσουμε τις παλιές ιδεοληψίες μας, η εισβολή των Ελληνικών συνόρων που σχεδιάστηκε από την κοινή δράση Τουρκίας-ΧΑΜΑΣ μας δείχνει ότι η Τουρκία έχει δημιουργήσει νέες συμμαχίες στην Ανατολική Μεσόγειο, τόσο με το κράτος μαριονέττα της στην Δυτική Λιβύη, όσο και με τις τρομοκρατικές οργανώσεις ΧΑΜΑΣ DAESΗ και ISIS από τις οποίες αντλεί προσωπικό, στρατηγικό σχεδιασμό και τεχνογνωσία στην σχεδίαση και εκτέλεση του υβριδικού της πολέμου κατά της Ελλάδας, έναν πόλεμο του οποίου είμαστε μόνον στην αρχή.

Η υποχρέωση λήψης μέτρων ανήκει στην Ελληνική Κυβέρνηση, υπάρχουν δράσεις που έχουμε στο παρελθόν αναπτύξει και πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα, δεν υπάρχει πλέον χρόνος αφού ο εχθρός έχει αποκαλυφθεί τουλάχιστον μερικώς. Και στις δύο επιθέσεις κατά της Ελλάδας, η Ελληνική Κυβέρνηση έμαθε ότι η απραξία ισοδυναμεί με ήττα και ότι η παραδοσιακή Ελληνική αναβλητικότητα και πρακτικές κατευνασμού οδηγούν μόνον σε ήττες.

Σε αυτήν την πολύ σημαντική ημερομηνία για τον Ελληνικό Λαό, αυτήν του εορτασμού του 199 ετών από την Ελληνική Επανάσταση κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η Ελλάδα ακόμα μάχεται για την ανεξαρτησία της, αυτήν την φορά και κατά άλλων απειλών, εσωτερικών και εξωτερικών, από φίλους και εχθρούς.

Είναι πια καιρός για την Ουάσιγκτον, την Αθήνα, την Ιερουσαλήμ και την Λευκωσία να έρθουν ακόμα πιο κοντά, μιας και είναι τα προπύργια της Δημοκρατίας στην Ανατολική Μεσόγεια, τούτο δε με μεγάλη σπουδή, μιας και τα σύννεφα του πολέμου βαραίνουν τάχιστα.

Αθήνα, 24 Μαρτίου 2020

Jonathan Κωνσταντίνου

Πρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος

Του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ