Σαράντος Ευσταθόπουλος: «Οι καρκινοπαθείς εκ φύσεως είναι δυνατοί άνθρωποι, πιο δυνατοί από όλους εμάς θα τολμούσα να πω»

0
89

Μεγάλο ζήτημα γίνεται παγκοσμίως σχετικά με τις υπηρεσίες υγείας που λαμβάνουν στην περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού, συνάνθρωποί μας που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, όπως είναι και οι Καρκινοπαθείς.

Ο Αναπληρωτής Διοικητής του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά «ΜΕΤΑΞΑ» Σαράντος Ευσταθόπουλος, απαντά σχετικά με τα έκτακτα αυστηρά μέτρα που έχουν ληφθεί εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ απευθύνεται σε όλους τους ασθενείς, νοσηλευόμενους και μη.

«Οι καρκινοπαθείς εκ φύσεως είναι δυνατοί άνθρωποι, πιο δυνατοί από όλους εμάς θα τολμούσα να πω» τονίζει με έμφαση ο κ. Ευσταθόπουλος.

«Δική μας υποχρέωση είναι να διαφυλάξουμε την υγεία των νοσηλευόμενων ασθενών, του προσωπικού του Νοσοκομείου, χωρίς φυσικά σε καμία περίπτωση να παραμελήσουμε τα νέα ή υπό παρακολούθηση περιστατικά που προσέρχονται για θεραπεία ή έναρξη θεραπείας, παρά τη λήψη των αυστηρών μέτρων λόγω κορονοϊού, όπως το κλείσιμο των εξωτερικών και απογευματινών ιατρείων και την ακύρωση μη επειγόντων χειρουργικών επεμβάσεων».
Ενώ προσθέτει ότι:

«Θέλω να κατανοήσουν οι ασθενείς με Καρκίνο ότι δεν έχουν μπει σε δεύτερη μοίρα λόγω κορονοϊού. Για εμάς αποτελούν την απόλυτη προτεραιότητα. Είναι εύλογο να το σκεφτεί κάποιος λόγω της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί – καθώς η πανδημία μονοπωλεί το ενδιαφέρον των ΜΜΕ διεθνώς – αλλά και λόγω της ενδεχόμενης αναστάτωσης-ταλαιπωρίας που βίωσαν οι συμπολίτες μας τις πρώτες μέρες λήψης των μέτρων.

Όμως δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Αντιθέτως, έχουμε γίνει ακόμα πιο υπερπροστατευτικοί λόγω του κορονοϊού.

Η ΧΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ, ΑΛΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΘΗΣΗ ΤΟΥ.

Για αυτό και έχουμε φροντίσει στο Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ» να υπάρχει ανοιχτή γραμμή των ασθενών μας με τους θεράποντες ιατρούς και τη Διοίκηση εφόσον απαιτηθεί, ώστε κανείς να μη μείνει χωρίς την ενδεδειγμένη ιατρική συμβουλή ή πράξη – χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία, επείγοντα χειρουργεία, διάγνωση και έναρξη θεραπείας νέων περιστατικών – και μάλιστα σε πρώτο χρόνο.

Η απόσταση που ενδείκνυται-συνίσταται στην περίοδο που διανύουμε για αρκετές περιπτώσεις καρκινοπαθών, δε συνεπάγεται και παραμέληση. Αλλά ένδειξη ενδιαφέροντος και αυξημένης φροντίδας»!

«Οι Καρκινοπαθείς – και ιδίως όσοι βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή ή σε θεραπεία εν εξελίξει – ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, για αυτό πρέπει να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα σπείρουμε το φόβο ή τον πανικό. Με σοβαρότητα και αίσθημα ατομικής και συλλογικής ευθύνης, θα προσπεράσουμε αυτή τη δοκιμασία επιτυχώς θαρρώ, χωρίς «παράπλευρες» απώλειες, ενώ αν απαιτηθεί θα λάβουμε και πρόσθετα προληπτικά μέτρα, χωρίς ξανατονίζω να κινδυνεύσει η πορεία της υγείας κανενός εκ των ασθενών που παρακολουθούνται στο Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ».

«Προσωπικά το κινητό μου τηλέφωνο και τα κοινωνικά μου δίκτυα είναι στη διάθεση των ασθενών μας 24 ώρες το 24ωρο.

Το ίδιο άλλωστε συμβαίνει και με το άριστα καταρτισμένο και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό μας, με επικοινωνία είτε μέσω τηλεφώνου είτε μέσω email».

πηγη www.newsbomb.gr