Laser – Η απόλυτη λύση στην κύστη κόκκυγος

0
143

Η περιπρωκτική περιοχή μπορεί να εμφανίσει πλήθος νοσημάτων, τα οποία αφορούν ραγάδα πρωκτού δακτυλίου (με ανώδυνη θεραπεία), κύστη κόκκυγος και άλλες νόσους που αν παραμεληθούν μπορεί να οδηγήσουν άμεσα τον ασθενή στο χειρουργείο.


Το laser αποτελεί ένα πραγματικό όπλο κατά τη κύστης κόκκυγος και μάλιστα εγγυάται μία αποτελεσματική αλλά και μόνιμη θεραπεία για τους περισσότερους ασθενείς.

Οι γιατροί χαρτογραφούν το πρόβλημα και χρησιμοποιώντας μικροσκοπικές κάμερες μπορούν να εντοπίσουν την κύστη και να προσφέρουν την εξατομικευμένη και κατάλληλη λύση στον κάθε ασθενή.

Οι θεραπείες laser που εφαρμόζει ένας πρωκτολόγος μπορούν ριζικά να σώσουν τον ασθενή από περαιτέρω ταλαιπωρία, χωρίς τραύμα και επιτρέποντάς του να γυρίσει στις ασχολίες και στις υποχρεώσεις του μέσα σε λίγες μόλις ώρες.

Το χειρουγείο laser έχει διάρκεια περίπου 20 λεπτά, χωρίς να απαιτεί νοσηλεία. Την επόμενη κιόλας ημέρα, μπορείτε να γυμναστείτε, να περπατήσετε, να φάτε ό,τι θέλετε και να κολυμπήσετε!

Η κύστη κόκκυγος χτυπάει περισσότερο τους άνδρες  και μάλιστα κάνει την εμφάνισή της από 18-40 χρόνων κυρίως. Αξιοπαρατήρητο είναι ότι η νόσος παρατηρείται σε δασύτριχα άτομα και κυρίως σε παχύσαρκα, χωρίς αυτό να αποτελεί τον κανόνα.

Πως θα αναγνωρίσετε την συμπτωματολογία;

  • Θα νιώσετε μία μικρή διόγκωση στην περιοχή της ουράς
  • Αρχή ενός αποστήματος – φλεγμονής
  • Μπορεί να παρατηρήσετε πύον να ρέει από το απόστημα
  • Ίσως αντιμετωπίσετε ενόχληση στην μέση σας
  • Το απόστημα μπορεί να γίνει έντονο κόκκινο και να είναι σκληρό
  • Πυρετός, κόπωση και αίσθηση ζαλάδας

Αν νιώσετε κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα, τότε θα πρέπει να ζητήσετε αμέσως την συμβουλή του γιατρού σας. Θυμηθείτε ότι η πρόληψη σώζει ζωές!

Απόστολος Σταματιάδης

Ιωάννης Γκέγκες

Χειρουργοί Πρωκτολόγοι

proctology.gr