Προστασία της Υγείας των Ευρωπαίων πολιτών

0
97

«Κοινή Δήλωση για την προστασία της Υγείας των πολιτών της Ε.Ε. συνυπέγραψε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης»

Η Κοινή Δήλωση που υπογράφεται από ευρωβουλευτές από όλα τα κράτη μέλη έχει ως στόχο να αναδείξει την ανάγκη για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και να αναζητήσει κοινές ευρωπαϊκές λύσεις προς όφελος των πολιτών σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κρίση της πανδημίας του Covid-19 που βίωσε και βιώνει όλη η Ευρώπη κατέδειξε σημαντικά προβλήματα στο χώρο της Υγείας σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και μας δίδαξε ότι ακόμα και η Οικονομία εξαρτάται, πάνω από όλα, από την Υγεία.

Αυτή, η πανδημία απέδειξε ότι δεν γνωρίζει σύνορα. Καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας μόνη της. Να εξασφαλίσει από μόνη της την προμήθεια των απαραίτητων φαρμάκων. Πρέπει να υπάρχει αλληλεγγύη προς τις χώρες που πλήττονται περισσότερο. Δεν μπορεί και δεν πρέπει τα κράτη μέλη να επιβάλλουν περιορισμούς στις εξαγωγές φαρμάκων και υγειονομικού υλικού.

Αυτή, η πανδημία πρέπει να μας κάνει σοφότερους για ένα καλύτερο αύριο.

Είναι ανάγκη και υποχρέωση μας να μην αφήσουμε κανέναν απροστάτευτο. Κανέναν, χωρίς φροντίδα. Τόσο σήμερα, όσο και στο μέλλον. Κανέναν χωρίς ισότιμη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και στη χορήγηση φαρμάκων.

Όπως αποτελεί ανάγκη να διασφαλίσουμε ότι οι νέες θεραπείες και τα εμβόλια για τον Covid-19 θα είναι διαθέσιμα και προσιτά σε όλους.