Η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου στο Δ.Σ. του think tank Friends of Europe

0
513

Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου επελέγη να συμμετάσχει στο Διοικητικό Συμβούλιο μιας ευρωπαϊκής ανεξάρτητης ομάδας προβληματισμού. Η διάκριση είναι μεγάλη καθ’ όσον μαζί της θα συμμετάσχουν αρκετά σημαντικές προσωπικότητες της Ευρώπης.

Αναφέρει σχετικά η ελληνίδα ευρωβουλευτής: 

Μεγάλη μου τιμή να συμμετέχω στο Διοικητικό Συμβούλιο της διακεκριμένης Ευρωπαϊκής δεξαμενής σκέψης «Friends of Europe» μαζί με  28 επιφανείς προσωπικότητες, όπως ο Jean-Claude Juncker (πρώην Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και  πρώην Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου), η Federica Mogherini (πρώην Ύπατη Εκπρόσωπος της Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πρώην Υπουργός Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας της Ιταλίας), ο Dacian Cioloș (Πρόεδρος της ομάδας «Renew Europe» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πρώην Πρωθυπουργός της Ρουμανίας και πρώην Επίτροπος για τη Γεωργία), η Kolinda Grabar-Kitarović (πρώην Πρόεδρος της Κροατίας) και η Isabelle Durant (αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD), πρώην Αναπληρωτής Πρωθυπουργός του Βελγίου).  

Το think tank Friends of Europe, είναι μια ανεξάρτητη – μη κερδοσκοπική – ομάδα προβληματισμού, αφιερωμένη στην προώθηση της ανοιχτής συζήτησης, σχετικά με ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και οι πολίτες της. Πρόεδρός του, ο Βέλγος Υπουργός Etienne Davignon, πρώην Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Καλή συνεργασία!