Διαδικτυακή Συζήτηση «Ελλάδα – Αίγυπτος: Προοπτικές Συνεργασίας στον τομέα της Ναυτιλίας, της Λιμενικής Βιομηχανίας και της Ναυπηγικής»

0
173

Την 21η Ιουλίου, το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο έφερε εις πέρας την 5η διαδικτυακή του εκδήλωση, μία συζήτηση με τίτλο «Ελλάδα – Αίγυπτος:

Προοπτικές Συνεργασίας στον τομέα της Ναυτιλίας, της Λιμενικής Βιομηχανίας και της Ναυπηγικής», με τη συμμετοχή περισσότερων από 50 ελληνικών οργανισμών και εταιριών.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Χάρης Γερονικόλας, ενώ εισαγωγή έγινε από τον Γενικό Γραμματέα, Rashad Mabger. Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, παρέθεσε σύντομη ομιλία σχετικά με τις προοπτικές των σχέσεων Ελλάδας – Αιγύπτου, και ακολούθησε ομιλία από την κα Manal Abdeltawab, Πληρεξούσια Υπουργό και Επικεφαλής του Εμπορικού Γραφείου στην Πρεσβεία της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Ελλάδα.

Η διαδικτυακή συζήτηση περιελάμβανε δύο συνεδρίες: η πρώτη είχε ως συντονιστή/σχολιαστή τον Δρ. Khaled Hanafy, Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Αραβικών Επιμελητηρίων, ο οποίος παρουσίασε τους
ομιλητές: τον ναύαρχο Mahfouz Mohammad Taha Marzouk, Πρόεδρο της εταιρίας SANAMAR Maritime Consultancy & Services και τον Μηχανικό Ahmed Gad Elbarbary, Αντιπρόεδρο Τεχνικών Υποθέσεων στα
Ναυπηγεία του Port Said Shipyard, Suez Canal Authority.

Η δεύτερη συνεδρία είχε ως συντονιστή/σχολιαστή τον κ. Γιώργο Ξηραδάκη, Ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της XRTC Business Consultants & Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας, ο οποίος παρουσίασε τους Έλληνες ομιλητές, κ. Θανάση Πυρινή, ιδρυτή και ιδιοκτήτη της Naftosol Ltd, και τον Δρ. Κωνσταντίνο Ρόκκο, CEO & Πρόεδρο της TST International S.A.

Τις παρουσιάσεις των ομιλητών ακολούθησε εκτενής συζήτηση και διάλογος μεταξύ των συντονιστών και των συμμετεχόντων, μεταξύ των οποίων ήταν ο κ. Παντελής Γκάσιος, Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στην ελληνική πρεσβεία στο Κάιρο, καθώς και η Δρ. Sara Elgazzar, Πρύτανης του Κολλεγίου Διεθνών Μεταφορών και Εφοδιαστικής Αλυσίδας στην Αραβική Ακαδημία Επιστημών, Τεχνολογίας και Ναυτιλιακών Μεταφορών στην Αίγυπτο.

Όλες οι διαδικτυακές εκδηλώσεις που έχει διοργανώσει έως σήμερα το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο έχουν προσφέρει σημαντικές πληροφορίες και εργαλεία σε περισσότερες από 300 συμμετέχουσες ελληνικές επιχειρήσεις. Δραττόμαστε της ευκαιρίας για να εκφράσουμε την εκτίμησή μας για την παροχή αιγίδας στην 5η διαδικτυακή μας εκδήλωση στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ελλάδας και στην Ένωση Αραβικών Επιμελητηρίων στο Λίβανο. Επιπλέον, εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στους υποστηρικτικούς οργανισμούς και τις εταιρίες-μέλη μας, χορηγούς του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου.