Υπογράφηκε σύμβαση για νέα πτέρυγα Μονάδας Εντατικής Θεραπείας 50 κλινών στο Γ.Ν.Ν.Θ.Α. “Η ΣΩΤΗΡΙΑ”

0
144

Υπογράφηκε σήμερα η σύμβαση της ΚΤΥΠ ΑΕ με την ανάδοχο εταιρία ΕΚΤΕΡ ΑΕ για την εκτέλεση του έργου «Μελέτη, Κατασκευή και Εξοπλισμός νέας πτέρυγας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, δυναμικότητας 50 κλινών, στο Γ.Ν.Ν.Θ.Α. “Η ΣΩΤΗΡΙΑ”» αξιοποιώντας την δωρεά της Ελληνικής Βουλής, ύψους 8.000.000 €.

Σε στενή συνεργασία με τον Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή, σε χρόνο ρεκόρ και παρά τις  αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός με απόλυτη διαφάνεια. Το αρχικό κόστος του έργου προϋπολογίστηκε σε 7.181.374,08 €. Το τελικό κόστος του έργου, μετά από έκπτωση 14%, ανέρχεται σε 6.175.981,71 €. Μέσα σε 60 μόλις ημέρες, η ΚΤΥΠ ΑΕ θα παραδώσει την μεγαλύτερη σε δυναμικότητα, την αρτιότερη σε υποδομές και την πλέον σύγχρονη πτέρυγα ΜΕΘ στην χώρα. Ένα έργο, το οποίο θα κοσμεί το Ε.Σ.Υ. και μετά την εποχή του κορωνοϊού.
   

Για την επίτευξη αυτού του «ανατρεπτικού» για τα ελληνικά δεδομένα αποτελέσματος, συνέβαλαν οι εργαζόμενοι της ΚΤΥΠ ΑΕ υπό την καθοδήγηση του Προέδρου Τίμου Κατσίπου και του Διευθύνοντος Συμβούλου Θανάση Γιάνναρη.
   

Η υπογραφή της σύμβασης έγινε στην Βουλή, παρουσία του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα, του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, του Υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, του Γενικού Γραμματέα της Βουλής Γεώργιου Μυλωνάκη, του Ειδικού Γραμματέα της Βουλής Βασίλειου Μπαγιώκου, της ηγεσίας της ΚΤΥΠ ΑΕ, του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας Αθανάσιου Σίψα, της Αντιπροέδρου του Γ.Ν.Ν.Θ.Α. “Η ΣΩΤΗΡΙΑ”  Άννας Κρεμμύδα και εκπροσώπων των κομμάτων. 

Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας παρέστησαν οι Αντιπρόεδροι της Βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου και Αθανάσιος Μπούρας και ο βουλευτής Σάμου Χριστόδουλος Στεφανάδης, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Αντιπρόεδρος Δημήτριος Βίτσας και εκ μέρους του ΜέΡΑ25 η Αντιπρόεδρος Σοφία Σακοράφα. Αξιοποιώντας τα χρήματα που περίσσεψαν, θα κατασκευαστεί στο Νοσοκομείο Σωτηρία, όπως ζήτησε η Διοίκηση του Νοσοκομείου το έργο «Συνδετήρια πεζογέφυρα μεταξύ νέας πτέρυγας ΜΕΘ 50 κλινών και κτιρίου “ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ” διάμεσου του κτιρίου “ΜΕΓΑ ΛΑΪΚΟ”, στο Γ.Ν.Ν.Θ.Α. “Η ΣΩΤΗΡΙΑ”».   Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο έργο που υλοποιείται σε χρόνο ρεκόρ, αποδεικνύοντας ότι το ελληνικό κράτος μπορεί να συνεχίσει να ανταποκρίνεται σε μεγάλης δυσκολίας στοιχήματα, τα οποία έχουν καταστήσει τη χώρα παγκοσμίως «θετικό παράδειγμα».