«ΠΝΟΗ» ζωής από την ένωση «Μαζί για το παιδί» στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός για COVID-19

0
201

«ΠΝΟΗ» ζωής από την ένωση «Μαζί για το παιδί» στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός για COVID-19, στηρίζοντας παιδιά, νέους και ενήλικες!

Η ένωση «Μαζί για το παιδί» πραγματοποίησε μεγάλη προσφορά ιατρικού εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός», μέσω του Σωματείου-μέλους της «ΠΝΟΗ»-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού».

Παρουσία του Υφυπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, τα ιατρικά μηχανήματα παραδόθηκαν από τον  Αντιπρόεδρο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», Ιωάννη Παπαδάτο στον  Διοικητή του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Αναστάσιο Γρηγορόπουλο, με παραβρισκόμενους τον πρόεδρο του ομίλου Therasys Φραγκίσκο Σαργολόγο, δωρητές, συνεργάτες και υποστηρικτές που συν-εργάζονται όλοι «μαζί» για το καλό όλων και την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας.

Η μεγάλη δωρεά που θα μείνει και ως παρακαταθήκη στο νοσοκομείο περιλαμβάνει:

  • 13 Monitors
  • 27 Ογκομετρικές Αντλίες AGILIA Fresenius
  • 6 Σταθμούς Διαχείρισης Αντλιών AGILIA LINK και 3 Ογκομετρικές Αντλίες AGILIA Fresenius
  • 6 ειδικά Στατώ Βαρέως τύπου
  • 10 Αεροθαλάμους ενηλίκων
  • 600 σετ χορήγησης αντλιών

Ο κος Φραγκίσκος Σαργολόγος ευχαρίστησε θερμά τον, ακούραστο στο έργο του, ιατρό κ. Ιωάννη Παπαδάτο για τη συνεργασία και τη δωρεά δηλώνοντας: «Επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε τον ιατρό κ. Ιωάννη Παπαδάτο, αντιπρόεδρο της ένωσης «Μαζί για το παιδί» και Πρόεδρο της «ΠΝΟΗΣ» για αυτή την τεράστια και ταυτόχρονα πολύ σημαντική δωρεά, ιδίως στην εποχή της COVID-19. Αυτή η δωρεά θα ωφελήσει και θα θωρακίσει επιπρόσθετα το Εθνικό Σύστημα Υγείας μας. Ευχαριστούμε πολύ για το έργο σας, είναι για την ασφάλεια και το καλό όλων των ανθρώπων.»

Ο κος Ιωάννης Παπαδάτος ευχαρίστησε με τη σειρά του τον κ. Φραγκίσκο Σαργολόγο υπογραμμίζοντας:

«Σας ευχαριστούμε επίσης για τη συνεργασία, καθώς είχαμε μία πάρα πολύ καλή συνεργασία, ενώ μας βοηθήσατε να γίνει γρήγορα η δωρεά, ώστε να φθάσουν στο χρήστη οι Αντλίες Συνεχούς Εγχύσεως. Η ένωση «Μαζί για το παιδί» βοηθάει παιδιά και νέους, όμως στην εποχή του κορωναϊού δε μπορούσαμε να μείνουμε αμέτοχοι, οπότε κάναμε μία «παρένθεση» και βοηθήσαμε 14 νοσοκομεία με Αντλίες Συνεχούς Εγχύσεως και Monitors, ώστε να ενισχυθεί το σύστημα της υγείας. Θα ξαναγυρίσουμε στα παιδιά, διότι έχουν μεγάλες ανάγκες και οι μονάδες εντατικής θεραπείας παιδιών και νεογνών χρειάζονται υλικό αντίστοιχο με τους μεγαλυτέρους. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ, να είστε καλά και θα μείνουμε

«συν-εργάτες.»

Πρωτοστατώντας σε μία ακόμα κίνηση αγάπης και έμπρακτης προσφοράς, η ένωση «Μαζί για το παιδί» και η «ΠΝΟΗ»-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού» συμβάλλουν ενεργά στον εξοπλισμό ΜΕΘ σε όλη την ελληνική επικράτεια και συγκεκριμένα εξοπλίζονται 14 νοσοκομεία της χώρας με 52 Monitors, 120 αντλίες συνεχούς έγχυσης φαρμάκων, καθώς και αναλώσιμα υλικά.

Θερμές ευχαριστίες αξίζουν προπάντων στην εταιρία efood, που αποτελεί το μεγάλο χορηγό της προσφοράς με 200.000 €, την Trafigura Group, το OAK Foundation, όπως φυσικά και στις οικογένειες Ανδρέα & Μαρίνας Μαρτίνου, Ανδρέα & Αλεξάνδρας Μαρτίνου και Ιωάννη & Μάγιας Μαρτίνου για την αμέριστη στήριξη και προσφορά τους στην εθνική προσπάθεια.

Η συνεργασία του ομίλου Therasys με την ένωση «Μαζί για το παιδί» και την «ΠΝΟΗ»-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού», σηματοδοτούν μία άριστη σχέση εμπιστοσύνης και κοινωνικού οφέλους με άριστη ποιότητα προϊόντων και άμεση ανταπόκριση σε οποιαδήποτε ανάγκη για τα παιδιά και τους ενήλικες.

Το «Μαζί για το Παιδί» ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996.  Πρόκειται για μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο  εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά.