Γιώργος Παπαναστασίου: Η λειτουργία των  ΚΔΑΠ είναι αναγκαία για τους δημότες και τις οικογένειες τους

0
651

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου με επιστολή προς τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου και τον πρόεδρο του ΔΣ της ΕΕΤΑΑ Η. Γιάτσιο παρεμβαίνει στο θέμα της λειτουργίας των ΚΔΑΠ  μετά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων των ωφελουμένων της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

Ο Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρει σχετικά :«Η λειτουργία των  ΚΔΑΠ είναι αναγκαία για τους δημότες και τις οικογένειες τους. Όχι μόνο γιατί προσφέρουν χαρά και διασκέδαση στα παιδιά μέσω ποιοτικών  παιδαγωγικών δραστηριοτήτων  αλλά συγχρόνως γιατί βοηθούν τους γονείς που εργάζονται.
Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών παρέχουν  δωρεάν υπηρεσίες πολιτισμού, αθλητισμού, καλλιτεχνικής παιδείας, ενισχυτικής διδασκαλίας  σε δεκάδες χιλιάδες οικογένειες σε όλη την χώρα.

Στον Δήμο Αγρινίου, με μεγάλη προσπάθεια και πολύ δουλειά, καταφέραμε φέτος να διπλασιάσουμε τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης τα οποία θα λειτουργήσουν τη νέα σχολική χρονιά. Με αγάπη και φροντίδα δημιουργήσαμε χώρους με το κατάλληλο περιβάλλον για να υποδεχθούν τα παιδιά μας ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της κοινωνίας.

Δυστυχώς, η  ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων των ωφελουμένων της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» έθεσε  εκτός ΚΔΑΠ  σχεδόν τα μισά παιδιά που είχαν υποβάλλει αίτηση. Πιστεύω  ότι είναι  υποχρέωση μας να παρέμβουμε για να εξασφαλίσουμε τη λειτουργία των ΚΔΑΠ των Δήμων με όσο το δυνατό περισσότερα παιδιά.   

Απευθύνουμε έκκληση να αναζητηθούν επιπλέον πόροι για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας τους. Είναι απαραίτητο να  διασφαλισθεί η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων παιδιών και  η συνέχιση της απασχόλησης των εργαζομένων».