Λίβανος: πτήση ανθρωπιστικής βοήθειας της ΕΕ φθάνει στη Βηρυτό με ιατρικό εξοπλισμό και φάρμακα

0
411

Σήμερα το πρωί, πτήση που εντάσσεται στο πλαίσιο της αερογέφυρας ανθρωπιστικής βοήθειας της ΕΕ προσγειώθηκε στη Βηρυτό με περισσότερους από 17 τόνους φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού.

Το κόστος της μεταφοράς βάρυνε αποκλειστικά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ το φορτίο αγοράστηκε από τους εταίρους ανθρωπιστικής βοήθειας της ΕΕ, τη UNICEF και τους Γιατρούς του Κόσμου. Τα εν λόγω είδη έκτακτης ανάγκης θα βοηθήσουν να εξασφαλιστεί ιατρική φροντίδα για τους πλέον ευάλωτους ύστερα από την έκρηξη στη Βηρυτό και στο πλαίσιο της πανδημίας του κορονοϊού.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθεί να παρέχει βοήθεια έκτακτης ανάγκης στον λαό του Λιβάνου. Η εν λόγω πτήση βελτιώνει τον εφοδιασμό σε ιατρικό εξοπλισμό για την υποστήριξη του τοπικού συστήματος υγειονομικής περίθαλψης, παρέχοντας βοήθεια σε όσους τη χρειάζονται περισσότερο», δήλωσε ο Γιάνες Λέναρτσιτς, Επίτροπος αρμόδιος για τη διαχείριση κρίσεων.

Αυτή η ανθρωπιστική βοήθεια έρχεται να προστεθεί στην επείγουσα αντίδραση της ΕΕ μετά τις καταστροφικές εκρήξεις στη Βηρυτό στις 4 Αυγούστου, οι οποίες ασκούν περαιτέρω πίεση στο λιβανικό σύστημα υγείας, που είναι ήδη στα όρια του λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Από την επομένη των εκρήξεων, 19 χώρες έχουν παράσχει εξειδικευμένες υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης, ομάδες χημικής αξιολόγησης και ιατρικές ομάδες, καθώς και ιατρικό εξοπλισμό και άλλες μορφές βοήθειας μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ.