Ενημέρωση από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα  για τις διεθνείς πρωτοβουλίες της Ελλάδας

0
73

Ενημέρωση από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα  για τις διεθνείς πρωτοβουλίες της Ελλάδας

Την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Στόλτενμπεργκ, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, εγχείρησε ένα έγγραφο με κάποιες ιδέες για αποκλιμάκωση και απόσυρση των στρατιωτικών δυνάμεων από την περιοχή. 

H Ελλάδα ζήτησε τη σύγκληση του North Atlantic committee του ανώτατου οργάνου στο ΝΑΤΟ -θα συνεδριάσει αύριο- προκειμένου να τεθεί από την Ελλάδα η τουρκική προκλητικότητα η οποία δεν είναι απειλή μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την συμμαχία. Επομένως, είναι άλλο  το επίπεδο των πολιτικών ενεργειών που αναλαμβάνει η Ελλάδα -όπως αυτή του North Atlantic meeting, και οι πρωτοβουλίες στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, και του Ο.Η.Ε.- και είναι άλλο το επίπεδο των τεχνικών συζητήσεων σε στρατιωτικό σκέλος, προκειμένου να υπάρξει απόσυρση των ναυτικών δυνάμεων από την περιοχή. 

Υπάρχει ένα έγγραφο στο τραπέζι από τη γραμματεία του ΝΑΤΟ το οποίο επιδέχεται παρατηρήσεων των πλευρών. Θα δούμε πως θα εξελιχθεί και αν αυτές οι παρατηρήσεις θα είναι γραπτές ή αν θα είναι άλλου τύπου, μετά από την αυριανή συνάντηση που θα γίνει σε επίπεδο πρέσβεων.