Ο Πρόεδρος της Αλβανίας Ilir Meta επαινεί τη διαθρησκευτική συνεργασία και ζητεί την ανάληψη εθνικής δράσης για τη νεολαία

0
245

Ο Πρόεδρος Ilir Meta επισκέφθηκε το Διαθρησκευτικό Κέντρο Συνεργασίας στο Elbasan (IRCCE), ένα από τα καλύτερα παραδείγματα διαθρησκευτικού διαλόγου και εταιρικής σχέσης, όπως ο ίδιος το αποκάλεσε  για να αναγνωρίσει τα επιτεύγματα του κέντρου. «Είμαι χαρούμενος που σήμερα μαζί με τους διακεκριμένους εκπροσώπους των Μουσουλμάνων, Μπεκτάσι, Ορθόδοξων, Καθολικών και Ευαγγελικών διαμαρτυρομένων κοινοτήτων μπορέσαμε να μεταδώσουμε μήνυμα ενότητας», δήλωσε ο Meta.

Ο πρόεδρος της IRCCE, Δρ. Arben Ramkaj, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για την παρουσία του και την ανάδειξη του έργου του κέντρου και ευχήθηκε ότι αυτό το μοντέλο συνεργασίας θα ήταν επωφελές και για άλλες κοινότητες της ευρύτερης περιοχής της Αλβανίας.

Συνεχάρη το κέντρο για το θετικό του ρόλο στην προώθηση των βέλτιστων αξιών ανοχής και σεβασμού, καθώς και την συμμετοχή της κοινότητας. Ο πρόεδρος Meta δήλωσε την ανάγκη για μια εθνική δράση στις παρούσες συνθήκες όπου η μαζική μετανάστευση των νέων της Αλβανίας προς το εξωτερικό μεταμορφώνεται σε ένα σημαντικό ζήτημα. Επίσης, κάλεσε για συνεργασία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ενοποίησης και το επερχόμενο βήμα της έναρξης των διαπραγματεύσεων.

Περισσότερα για το IRCCE  https://interreligiouscenter.com/en/

Πηγή: https://www.tiranatimes.com/?p=147361