Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ

0
123

Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ προς την κρατική τηλεόραση και το ραδιόφωνο της Γαλλίας, ως Πρόεδρος της Επισκοπικής Συνελεύσεως Ορθοδόξων Επισκόπων της χώρας.

Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε: «σας στέλνω ένα μήνυμα χαράς και ελπίδος με την ευκαιρία της λαμπρής εορτής της Γεννήσεως του Κυρίου ημών και Σωτήρος Ιησού Χριστού. Φτάνοντας στο τέλος του 2020, βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου πράξεις βίας και η φοβερά πανδημία Covid-19 έκαναν τη ζωή όλων μας ιδιαίτερα δύσκολη. Βρισκόμαστε όμως πριν από την εορτή των Χριστουγέννων και γεμάτοι ενθουσιασμό για την ενανθρώπιση του Κυρίου. Αυτή την ξεχωριστή βραδιά, ο Θεός μας αποκαλύπτεται με έναν μοναδικό τρόπο. Ανέκαθεν οι άνθρωποι είχαν σχηματίσει μια εικόνα του Θεού ως μεγαλοπρεπή, ισχυρό και νικηφόρο.

Ο Θεός όμως εμφανίστηκε στη φάτνη της Βηθλεέμ με τρόπο που οι άνθρωποι θα δυσκολεύονταν να αντιλειφθούν, γιατί ποτέ δεν φανταστηκαν έναν Θεό ταπεινό, φτωχό και διωγμένο, που όπως έγραψε ο προφήτης Ησαΐας, ” ἀνηγγείλαμεν ὡς παιδίον ἐναντίον αὐτοῦ, ὡς ρίζα ἐν γῇ διψώσῃ. οὐκ ἔστιν εἶδος αὐτῷ οὐδὲ δόξα· καὶ εἴδομεν αὐτόν, καὶ οὐκ εἶχεν εἶδος οὐδὲ κάλλος” (Ησαΐας 53,2)»

Ο Μητροπολίτης Γαλλίας κάλεσε όλους μάς να λάμπουμε σαν το αστέρι της Βηθλεέμ. «Εμείς, που έχουμε δοκιμάσει τις ζωογόνες ακτίνες του Ηλίου της Δικαιοσύνης, που δοκιμάσαμε τη χαρά της Βασιλείας Του δια του βαπτίσματος, καλούμαστε να είμαστε το φως του κόσμου (Ματθαίος 5:14), οδηγώντας τους γύρω μας στη γνώση του ενσαρκωμένου Κυρίου. Είναι καθήκον μας να είμαστε μάρτυρές Του μπροστά σε όλη την ανθρωπότητα»

Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος τόνισε «όταν μας σκεπάζει η απελπισία και ο φόβος από τα δεινά αυτού του κόσμου, να θυμόμαστε ότι ο Χριστός επέλεξε να ενσαρκωθεί και να περπατήσει μέσα σε αυτό τον κόσμο και να τον φωτίσει. Ο κόσμος αυτός λαχταρά την αγάπη και την ειρήνη αλλά δυστυχώς βλέπουμε σε διάφορα μέρη του κόσμου να επικρατεί μίσος και πόλεμος. Μόνον όταν η αγάπη μας στρέφεται προς τον Θεό μπορεί να συνδεθεί με αληθινή αγάπη για τον συνάνθρωπο και να φέρει την ειρήνη, αλλιώς πέφτει στο κενό και καθίσταται μια αγάπη άγονη και άκαρπη.

Η αγάπη προς τον συνάνθρωπο προϋποθέτει την αγάπη προς τον Χριστό. Είθε ο τεχθείς Κύριος να μας δίνει θάρρος στην πίστη, να ενισχύει τις προσευχές μας για τους αδελφούς και να θυμόμαστε ότι ο Χριστός ήρθε να μας δώσει ελπίδα και μια νέα ζωή».