Μανώλης Κεφαλογιάννης «Ασύμβατες για τις Αξίες της Ευρώπης, οι απειλές Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας»

0
86

«Ασύμβατες για τις Αξίες της Ευρώπης, οι απειλές Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας», ερώτηση του Μανώλη Κεφαλογιάννη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης μετά τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, που έγιναν παρουσία του Γερμανού ομολόγου κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στην Άγκυρα, με τις οποίες απείλησε ευθέως την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας κατέθεσε ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Με την ερώτησή του ζητά από την Επιτροπή να πάρει θέση αν συνάδουν οι ευθείες απειλές κατά κράτους μέλους της ΕΕ από κορυφαίο αξιωματούχο μίας υπό ένταξη χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση όπως είναι η Τουρκία.

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Η Ελλάδα ως μία ειρηνική χώρα που σέβεται απολύτως το Διεθνές Δίκαιο πιστεύει αταλάντευτα ότι η επίλυση των όποιων διαφορών μεταξύ των χωρών πρέπει να πραγματοποιείται με διάλογο που θα εστιάζει στη διπλωματία και θα εδράζεται στο Διεθνές Δίκαιο και στη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Μετά από μία μακρά περίοδο επιθετικών και προκλητικών μονομερών ενεργειών κατά των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων από την Τουρκία, ενέργειες που έχουν απόλυτα καταδικαστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και σειρά δηλώσεων από πλευράς κορυφαίων Τούρκων αξιωματούχων τόσο κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και κατά ηγετών της, τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία επιχειρεί να δείξει ένα άλλο πρόσωπο. Με συνεχείς επιθέσεις «φιλίας» προς την ΕΕ και επίδειξη ειρηνικής διάθεσης με την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών με την Ελλάδα τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου.

Παρόλα αυτά, σε μία νέα επίδειξη της επιθετικής πολιτικής της Τουρκίας, μόλις τη Δευτέρα παρουσία του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στην Άγκυρα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών απείλησε ευθέως την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μου.

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

–          Πως κρίνει τις νέες επιθετικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών παρουσία μάλιστα του Γερμανού ομολόγου του;

–          Συνάδουν οι ευθείες απειλές που εκτόξευσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατά κράτους μέλους της ΕΕ από μία υπό ένταξη χώρα όπως είναι η Τουρκία;»