Γιώργος Διδασκάλου: Η Εθνική Πινακοθήκη θα εγκαινιαστεί στις 24 Μαρτίου 2021! 

0
81

Η Εθνική Πινακοθήκη θα εγκαινιαστεί στις 24 Μαρτίου 2021!

Το γεγονός αυτό θα σημάνει και την επίσημη έναρξη του εορτασμού των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.
Ενώνουμε δυνάμεις, εργαζόμαστε μεθοδικά και συντονισμένα, ώστε το εμβληματικό αυτό έργο να κοσμεί την πατρίδα μας και να αποτελεσει μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
Εχθές, στην τακτική αυτοψία μας με την Υπουργό κα Λίνα Μενδώνη για την εξέλιξη των εργασιών, είχαμε την ιδιαίτερη χαρά, να συνοδεύσουμε τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη σε όλους τους χώρους της Εθνικής Πινακοθήκης. Η συμβολή της Περιφέρεια Αττικής που συμμετέχει στην υλοποίηση του έργου με το ποσό των 18 εκατομμυρίων ευρώ από το ΠΕΠ Αττικής είναι ζωτικής σημασίας. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη για την επιτυχή ολοκλήρωσή του έργου αυτού, αποτελεί εχέγγυο της συλλογικής μας προσπάθειας.
Ένα ακόμα έργο πολιτισμού, που παρακολουθεί και συντονίζει το ΥΠΠΟΑ με την πολύτιμη βοήθεια όλων των υπηρεσιακών του στελεχών, τη συνδρομή των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων και δωρητών, καθώς και όσων στήριξαν και πίστεψαν σε αυτό το έργο, όπως η εξαίρετη Διευθύντρια της ΕΘνικής Πινακοθήκης κα Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, θα ολοκληρωθεί στην ώρα του.
Γιώργος Διδασκάλου
Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού