Ο Αναπληρωτής Διοικητής του Αντικαρκινικού νοσοκομείου “Μεταξά” Σαράντος Ευσταθόπουλος για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου

0
82

Ο Αναπληρωτής Διοικητής του Αντικαρκινικού νοσοκομείου “Μεταξά” Σαράντος Ευσταθόπουλος για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου:

Μπορεί η πανδημία του κορωνοϊού να έχει «μονοπωλήσει» το παγκόσμιο ενδιαφέρον της ιατρικής κοινότητας τον τελευταίο χρόνο, όμως δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι την ίδια ώρα, εκατομμύρια συνανθρώπων μας δοκιμάζονται όντας αντιμέτωποι με κάποια μορφή καρκίνου.

Η σημερινή ημέρα έχει θεσπιστεί ακριβώς για να μας θυμίζει το γεγονός αυτό και να μας υπενθυμίζει την αξία της προληπτικής ιατρικής.

Όσοι από εμάς υπηρετούμε σε νοσηλευτικά ιδρύματα που περιθάλπτουν καρκινοπαθείς, γνωρίζουμε καλά την αγωνία, τον πόνο, τη στενοχώρια, την απώλεια που βιώνουν οι ασθενείς και οι δικοί τους άνθρωποι, αλλά γνωρίζουμε επίσης και τις μεγάλες νίκες, τις μεγάλες χαρές, τις μεγάλες συγκινήσεις, όταν έρχονται τα ευχάριστα νέα!

Για αυτό μην αφήνετε ούτε μέρα να πάει χαμένη, όσοι αντιμετωπίζετε πραγματικό πρόβλημα υγείας.

Τα Νοσοκομεία είναι ΑΝΟΙΧΤΑ και ΑΣΦΑΛΗ

Ο καρκίνος πλέον δεν είναι ένα «χαμένο παιχνίδι»!

Εμείς είμαστε εδώ 365 μέρες το χρόνο και εν μέσω πανδημίας και εν μέσω lockdown, για σας παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες.

Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, με όλες τις αδυναμίες και όλα τα κενά του, σώζει ζωές κυριολεκτικά!

Και αυτό οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στο ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ που υπηρετεί με αυταπάρνηση και υπευθυνότητα, υπερβαίνοντας εαυτούς καθημερινά.

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ βέβαια αξίζει και στους επίσης αφανείς ήρωες της καθημερινότητας των καρκινοπαθών, τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ, οι οποίοι ανιδιοτελώς προσφέρουν απλόχερα τις υπηρεσίες τους ποικιλοτρόπως στο συνάνθρωπο που δοκιμάζεται.

Συνεχίζουμε…