Αθήνα: Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και η Δούκισσα της Κορνουάλης παρακολούθησαν την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

0
72

Σήμερα στην Αθήνα, μετά από αίτημα της Βρετανικής Κυβέρνησης, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και η Δούκισσα της Κορνουάλης ενώθηκαν με εκπροσώπους Ελλάδας, Κύπρου, Γαλλίας και Ρωσίας στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη για τελετή λήψης στεφάνου.

Η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα έβαλε στεφάνι στο μνημείο, το οποίο είναι αφιερωμένο σε όλους τους Έλληνες στρατιώτες που πέθαναν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων.
Στο πλαίσιο των εορτασμών της Ημέρας της Ανεξαρτησίας του Bicentenary στην πλατεία Συντάγματος,
Ο Πρίγκιπας και η Δούκισσα μετά είδαν στρατιωτική παρέλαση από μέλη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, και με πτήσεις πολεμικών αεροσκαφών .
Αργότερα ο Πρίγκιπας και η Δούκισσα καλωσόρισαν στο τσάι στο Προεδρικό Αρχοντικό από την Προεδρική Σακελλαροπούλου, πριν οι Βασιλικές Υψηλότητες επιθεωρήσουν την Φρουρά στην Προεδρική Φρουρά.
Πριν την αναχώρηση, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αθηναίων στο Δημαρχείο Αθηναίων, όπου παρουσιάστηκε το HRH με το Χρυσό Μετάλλιο της Τιμής, η υψηλότερη διάκριση της πόλης. Κατά την παραλαβή, ο Πρίγκιπας είπε ότι θα ′′ θησαυρίσει ′′ το μετάλλιο και ότι αυτό ′′ θα μου θυμίζει πάντα τις συνδέσεις μου με αυτή την αξιόλογη χώρα, οπότε ευχαριστώ.”
Εν τω μεταξύ, η Δούκισσα συνάντησε εκπροσώπους από τη Διοτίμα, φιλανθρωπικό ίδρυμα που εργάζεται για να τερματίσει τις διακρίσεις κατά των γυναικών και να υποστηρίξει τους επιζώντες της ενδοοικογενειακης βίας.
🇬🇷 Ευχαριστούμε όλους εκείνους που καλωσόρισαν τις Βασιλικές Υψηλότητες τους στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα.
🇬🇷 Θερμές ευχαριστίες σε όλους για τη θερμή φιλοξενία.