Συμβουλές για τον εξωτερικό φωτισμό – Πώς να βρείτε τα κατάλληλα φωτιστικά!

0
287

Φωτισμός ανάλογα με τις αρχιτεκτονικές ανάγκες του κτηρίου ή του σπιτιού και πάντα σε επαγγελματικό επίπεδο, ύστερα από μελέτη, είναι το ζητούμενο για να πετύχει ο φωτισμός του χώρου σας.

Οι ανάγκες που έχει η αυλή ή το μπαλκόνι σας είναι πολύ διαφορετικές από αυτές του σπιτιού σας. Αυτό σημαίνει ότι η κατανομή του φωτός και τα φωτιστικά εξωτερικού χώρου θα πρέπει να πληρούν κάποιες προδιαγραφές, ώστε να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σας. Πλέον ξεφεύγουμε από τα κλασικά κρεμαστά φωτιστικά και κατευθυνόμαστε σε λύσεις όπως σποτάκια, φωτάκια δαπέδου, χωνευτά κ.τ.λ.

Επόμενη σκέψη μας, είναι το υλικό από το οποίο θα πρέπει να είναι φτιαγμένο το φωτιστικό, ώστε να αντέχει στις αντίξοες πολλές φορές συνθήκες όλων των εποχών. Η στεγανότητα δηλαδή είναι ένα χαρακτηριστικό που πρέπει να σας απασχολήσει. Πρόκειται για στεγασμένο ή μη στεγασμένο χώρο; Θέλετε φωτιστικό για την τεχνητή λίμνη ή μήπως για την πισίνα ή το συντριβάνι σας;

Αν ζείτε σε νησιωτική περιοχή, τότε επιβάλλεται o εξωτερικός φωτισμός να είναι φτιαγμένος με βάση τον ορείχαλκο ή το πλαστικό που έχουν μεγάλη αντοχή στην αλμυρότητα του νερού. Εννοείται, ότι τα φωτιστικά σας θα πρέπει να είναι πιστοποιημένα.

Ακόμα και σε αυτά τα φωτιστικά που θα βάλετε στον κήπο σας, μπορείτε να τοποθετήσετε λάμπες led για μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας.

Που θα βρείτε ολοκληρωμένες προτάσεις από φωτιστικά εξωτερικού χώρου; Στην τεράστια ποικιλία Petridis ligting και τους τεχνικούς του που ασχολούνται με επαγγελματικές λύσεις υψηλού επιπέδου στον φωτισμό εξωτερικού χώρου.