Ημερίδα : «Τοπικά προϊόντα και γαστρονομία, η πρόταση για αειφόρο τουριστική ανάπτυξη»

22
Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2021

Η ημερίδα με θέμα: «Τοπικά προϊόντα και γαστρονομία, η πρόταση για αειφόρο τουριστική ανάπτυξη» πραγματοποιήθηκε την  Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, στο ξενοδοχείο “Aquila Atlantis” και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2021 – Heraklion Gastronomy Days 2021», που ξεκίνησαν επίσης σήμερα το απόγευμα στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης. Ακολουθεί αναλυτικό φωτορεπορτάζ.

Τις εκδηλώσεις «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2021 – Ηeraklion Gastronomy Days 2021» που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, τη ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, στους χώρους του Ενετικού Λιμανιού της πόλης.

Η 3η αυτή διοργάνωση πρόκειται να ολοκληρωθεί την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, με ένα πρόγραμμα εξαιρετικά πλούσιο, ενδιαφέρον και σίγουρα γευστικό! Γνωστοί chef  θα παρουσιάσουν μοναδικές γεύσεις, ενώ θα πραγματοποιθούν επίσης ημερίδες γύρω από τη γαστρονομία της Κρήτης και την τουριστική ανάπτυξη, έκθεση  παραδοσιακών προϊόντων και μουσικές εκδηλώσεις, που αναμένεται να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον των φορέων και του κόσμου.

Πρόγραμμα Heraklion Gastronomy Days 2021

Ωράριο Έκθεσης – Πώλησης Κρητικών Προϊόντων

Παρασκευή: 17:00-23:00, Σάββατο-Κυριακή: 12:00-23:00, Δευτέρα: 11:00-23:00

Παράλληλες δραστηριότητες

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου

10:30: Ξενοδοχείο “Aquila Atlantis”, Ημερίδα με θέμα: «Τοπικά προϊόντα και γαστρονομία, η πρόταση για αειφόρο τουριστική ανάπτυξη».

18:00- 19:00 : Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θραψανού μαγειρεύει παραδοσιακά και προσφέρει κρητικά όσπρια.

19:00 – 20:00: Master Class με τον chef Γιάννη Μπαξεβάνη και το ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

20:30-23:30 : Κρητική μουσική με τους Χαΐνηδες.

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου

12:00-13:00: Η Σχολή Μαγειρικής «Kappa Studies» ετοιμάζει κρητικά κεράσματα.

13:00-14:00: Κρητική μουσική με το συγκρότημα του Κώστα Ζωράκη.

18:00-19:00: Ο Σύλλογος «Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας» φτιάχνει «τόπια» (παραδοσιακά ζυμαρικά) και ζαχαρωτές μαντινάδες και κερνάει…

19:00-20:00: Master class με το Σωματείο Μαγείρων Ζαχαροπλαστών και Λοιπού Προσωπικού Κουζίνας και τον chef Γιάννη Μπόσγα.

20:30-23:00: Κρητική μουσική από τον Αντώνη Μαζοκοπάκη και το «Λαογραφικό Όμιλο Λ.& Μ. Χνάρη».

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου

13:00-14:00: Κρητική μουσική με το συγκρότημα του Κώστα Ζωράκη.

18:00-19:00: Τα «Ζαχαροπλαστεία Κουμάκη» ετοιμάζουν και ψήνουν κρητικά παραδοσιακά καλτσούνια.

19:00 -20:00: Master Class με τη chef Ντίνα Νικολάου.

20:30 -23:30: Κρητική μουσική με τη  Γεωργία Νταγάκη με το Συγκρότημά της.

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου

12:00-13:00: O «Κρητικός φούρνος, γεύσεις» ζυμώνει και προσφέρει εφτάζυμο ψωμί.

13:00-14:00: Κρητική μουσική με το συγκρότημα του Κώστα Ζωράκη.

16:30: Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου – Πειραματική Σκηνή: “Η Γαστρονομία στην Κρήτη, καλές πρακτικές: Θεματική Συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Ηρακλείου»

18:00-19:00: Η food blogger Νεκταρία Κοκκινάκη με τους μικρούς της βοηθούς φτιάχνουν σκιουφικτά μακαρόνια.

19:00-20:00: H Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης και ο Τάσος Παπαδάκης μαγειρεύουν και προσφέρουν μοναδικές γευστικές δημιουργίες.

20:30 23:00: Κρητική μουσική με τους Γιώργο και Νίκο Στρατάκη και το Συγκρότημά τους.