Ρινοπλαστική και βλεφαροπλαστική: Οι τέχνες της αρμονίας

0
61
Ρινοπλαστική και βλεφαροπλαστική:

Κάθε γυναίκα έχει την ηλικία που της αξίζει, σύμφωνα με την Coco Chanel. Παραφράζοντας θα μπορούσαμε να πούμε πως κάθε γυναίκα έχει την ηλικία και την εμφάνιση που επιθυμεί πλέον με τη συνεχόμενη εξέλιξη και πρόοδο της επιστήμης.

Ρινοπλαστική για ένα φυσικό αποτέλεσμα και καλύτερη αναπνοή!

Πιο συνηθισμένη επέμβαση που επιλέγουν να πραγματοποιήσουν οι γυναίκες είναι η
ρινοπλαστική. Μια μύτη εναρμονισμένη με τα υπόλοιπα στοιχεία του προσώπου
δημιουργεί μια όμορφη εικόνα και ένα απολύτως φυσικό αποτέλεσμα.

Τη ρινοπλαστική τη συναντάμε στην αρχαία Αίγυπτο ως ανάγκη που προέκυψε για την αποκατάσταση της μύτης, η οποία είχε χτυπηθεί βάναυσα ως ποινή σε άτομα που είχαν διαπράξει ποινικά, πολιτικά, θρησκευτικά και στρατιωτικά αδικήματα.

Σήμερα κάθε άνθρωπος άνδρας ή γυναίκα, μπορεί να προχωρήσει σε μια τέτοια διαδικασία ώστε να αποκτήσει τη μύτη που επιθυμεί. Ταυτόχρονα μπορεί να ανακουφιστεί και από όλα τα συμπτώματα που φέρει η σκολίωση του διαφράγματος. Παρουσιάζετε άπνοια κατά τον ύπνο σας; Μήπως έχετε ξηρό βήχα ή έντονο πονοκέφαλο; Αυτές είναι μερικές μόνο ενδείξεις που μπορούν να σας υποψιάσουν για στραβό διάφραγμα. Σε αυτή την περίπτωση καλό είναι να επισκεφθείτε έναν εξειδικευμένο ιατρό ώστε να πραγματοποιήσετε μια ενδοσκοπική εξέταση με βιντεοκάμερα. Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη και ανώδυνη διαδικασία. Επομένως, αν αποφασίσετε να διορθώσετε τη μύτη σας για αισθητικούς
λόγους, ταυτόχρονα φτιάχνετε και το διάφραγμά σας.

Βλεφαροπλαστική για νεανική όψη

Το δέρμα στην περιοχή του ματιού είναι πιο λεπτό και ευαίσθητο. Η φθορά του χρόνου, η κληρονομικότητα, οι συνθήκες που ζει ο καθένας, η διατροφή προκαλούν χαλάρωση του δέρματος στην περιοχή των ματιών. Η επέμβαση μπορεί να γίνει στο άνω και το κάτω βλέφαρο. Στην άνω βλεφαροπλαστική αφαιρείται τμήμα δέρματος και λίπους με τέτοιο τρόπο, ώστε η τομή να μην είναι ορατή. Στην κάτω πλευρά η τομή πραγματοποιείται κάτω από τις βλεφαρίδες σβήνοντας στις ρυτίδες της έξω γωνίας του ματιού. Έπειτα, αφαιρείται το λίπος και μικρή ποσότητα πλεονάζοντος δέρματος. Τέλος, συρράπτεται η περιοχή με ένα λεπτό ράμμα.

Βλεφαροπλασιτκή με laser

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ανάλογα με την κρίση του γιατρού, μπορεί να εφαρμοστεί η αναίμακτη μέθοδος με laser (fractional laser). Στην περίπτωση αυτή διεγείρεται η
παραγωγή κολλαγόνου και προκαλείται σύσφιξη του δέρματος του βλεφάρου.

Το βλέμμα γίνεται πιο νεανικό και ξεκούραστο ενώ ταυτόχρονα βελτιώνονται οι πτυχές του δέρματος.

Ευχαριστούμε για όλες τις χρήσιμες πληροφορίες τον πλαστικό χειρουργό Γεώργιο Αραβανή. Επικοινωνήστε μαζί του αν θέλετε να προγραμματίσετε το δικό σας ραντεβού για να λάβετε εξατομικευμένα τις πληροφορίες που επιθυμείτε.

Ιστοσελίδα: aravanisplasticsurgery.gr