Ανοικτή Διαδικτυακή Συζήτηση για τη ΒΙΑ κατά των γυναικών και κοριτσιών

0
204
V-DAY

Αυτές τις ημέρες σε ολόκληρο τον πλανήτη γίνεται μια προσπάθεια κινητοποίησης για την ευαισθητοποίηση όλων μας για την πάταξη του κοινωνικού φαινομένου της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών.

Το φαινόμενο έχει τεράστιες διαστάσεις. “Μία στις τρεις γυναίκες στον πλανήτη θα πέσει θύμα βιασμού ή ξυλοδαρμού στη διάρκεια της ζωής της, όχι κατ’ ανάγκη από κάποιους αγνώστους, αλλά συχνά από κοντινούς της ανθρώπους” αναφέρθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πριν λίγες ημέρες.

Όχι μόνο σε στυγνά δικτατορικά καθεστώτα, αλλά και στον ελεύθερο και αναπτυγμένο κόσμο καθημερινά συμβαίνουν περιστατικά άσκησης βίας σε γυναίκες και κορίτσια με συνέπειες ακόμη και στην υγεία των θυμάτων, ενώ  οι περιπτώσεις που χάνονται και ζωές είναι πλέον καθημερινές.

Η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων – Ελληνικό τμήμα ευαισθητοποιημένη από αυτό το γεγονός, αποφάσισε  να συμμετέχει στην μεγάλη παγκόσμια καμπάνια “One Billion Rising, που στοχεύει στο να (ξε)σηκωθούν ένα δισεκατομμύριο πολίτες, γυναίκες και άνδρες, και να χορέψουν σε δημόσιους χώρους στις 14 Φεβρουαρίου ενάντια στη βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών, διοργανώνοντας διαδικτυακή εκδήλωση – ενημέρωση με θέμα “Περισσότερη Δικαιοσύνη ” και με καλεσμένους ομιλητές τους:

Ιωάννα Ροτζιώκου, Υποψήφια Διδάκτωρ Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών -μέλος Δ.Σ. Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών -Αστυνόμος Β’

Γρηγόρης Λέων Ιατροδικαστής

Ιωάννα Λαχανά  Δικηγόρος – Ποινικολόγος

Γιώργος Τσούκαλης  Ιδιωτικός Ερευνητής

Ελισάβετ Γεωργίου Ψυχολόγος, Coach, Ψυχοθεραπεύτρια – Πρόεδρος Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας και Ευημερίας Be Positive

Βασιλική Ντουφεξή  Βασιλική Ντουφεξή  Πρόεδρος Πειθαρχικού και Υπεύθυνη του τομέα για την κακοποίηση γυναικών και κοριτσιών της Ένωσης Ευρωπαίων δημοσιογράφων – Ελληνικό τμήμα, ,και μέλος της V-Day και του οργανισμού ONE BILLION RISING

Τη συζήτηση συντονίζει η

Σάγια Τσαουσίδου  Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022 στις 19.00

Ανοικτή συζήτηση μέσω Zoom  

https://us02web.zoom.us/j/88243655737?pwd=anlyMlVFV3llVUV5MjI4VjhINTVQdz09

Meeting ID: 882 4365 5737

Passcode: 425331

Για να θα δώσουμε το δικό μας μαζικό παρόν σε αυτή την Παγκόσμια διαμαρτυρία. 

ΟΧΙ άλλη ΒΙΑ εναντίον των μανάδων μας, των κοριτσιών μας, ημών των ιδίων. 

Για την Επιτροπή Πρωτοβουλίας

Βασιλική ΝΤΟΥΦΕΞΗ  

Μέλος της V-DAY
Υπεύθυνη Τομέα για την βία και κακοποίηση γυναικών και κοριτσιών της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων – Ελληνικό τμήμα