Λευτέρης Βαρουξής (Πρόεδρος Olympia Forum): «Στόχος να γίνει η Αρχαία Ολυμπία διεθνές κέντρο διαλόγου και εφαλτήριο ανάπτυξης

0
147
Olympia Forum

Αθήνα, 21.10.2022 –  Τις εργασίες της δεύτερη ημέρας του Olympia Forum III που συνδιοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την εφημερίδα «Πατρίς» και λαμβάνει χώρα στην Αρχαία Ολυμπία άνοιξε ο Πρόεδρος του Olympia Forum και Διευθύνων Σύμβουλος της εφημερίδας «Πατρίς», Λευτέρης Βαρουξής, τονίζοντας πως στόχος της διοργάνωσης είναι η δημιουργία της επόμενης μέρας για την Ελλάδα.

Στον χαιρετισμό του, ο κ Βαρουξής ανέφερε: «Πριν λίγα χρόνια με διάθεση προσφοράς και με όλη μας την ενέργεια και ενθουσιασμό ξεκινήσαμε, σιγά – σιγά, να δημιουργούμε το Olympia Forum. Παρά τις αντιξοότητες που δημιούργησε η πανδημία με επιμονή συνεχίσαμε την προσπάθεια.

Σήμερα με ιδιαίτερη ικανοποίηση βλέπουμε το όραμά μας να έχει γίνει μοχλός ανάπτυξης για τον τόπο μας και να προσελκύει το διεθνές ενδιαφέρον, με διακεκριμένες συμμετοχές και υψηλού επιπέδου συζητήσεις, όπως θα έχετε την ευκαιρία να διαπιστώσετε.

Στην πρόσκλησή μας ανταποκρίθηκαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων, της ακαδημαϊκής κοινότητας, στελέχη διεθνών οργανισμών και επιχειρήσεων, ενώ σημαντικές παρεμβάσεις θα πραγματοποιήσουν καταξιωμένοι εμπειρογνώμονες και έγκυροι αναλυτές.

Όλοι έχουμε έναν κοινό στόχο  να δημιουργήσουμε μαζί την επόμενη ημέρα για την Ελλάδα.

Να συμβάλλουμε, με την τεχνογνωσία που θα παραχθεί, στο να αξιοποιηθούν οι ευκαιρίες που δημιουργούν για την ελληνική περιφέρεια το ταμείο ανάκαμψης και υπόλοιπα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Να συνδράμουμε στην συγκρότηση ενός ρεαλιστικού  και βιώσιμου σχεδίου για την αναπτυξιακή προοπτική και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας. Ενός σχεδίου που θα βασίζεται σε επί μέρους βιώσιμα και ρεαλιστικά επιχειρησιακά σχέδια για την ανασυγκρότηση  και την αναπτυξιακή προοπτική της κάθε Περιφέρειας.

Είναι καθόλα αυτονόητο πως η προσπάθεια μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας δεν μπορεί παρά να έχει ως επίκεντρο την Περιφέρεια. Γι αυτό και πρέπει να οικοδομήσουμε ανθεκτικές περιφέρειες και τοπικές κοινότητες. 

Δεν σας κρύβω πως αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής που αναγνωρίζεται  πως με το συνέδριό μας συμβάλλουμε στην οικοδόμηση  της Ελλάδας του αύριο.

Με αυτές τις σκέψεις σας καλωσορίζω στην Αρχαία Ολυμπία, τον τόπο που στην αρχαιότητα και ιδιαίτερα  τον 5ο αιώνα π.Χ., αποτελούσε  σημείο συνάντησης φιλοσόφων, καλλιτεχνών και επιφανών προσωπικοτήτων της πολιτικής. Ήταν συνώνυμο του δημόσιου διαλόγου.

Στόχος μας η Αρχαία Ολυμπία  να γίνει – και μέσω του Olympia Forum- διεθνές κέντρο δημόσιου διαλόγου και να αποτελέσει εφαλτήριο ανάπτυξης για όλο το Νομό μας».