Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο ΚΕΔΕ – Βόλος, 21-23 Νοεμβρίου 2022

0
96

Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονικά συγκυρία για τους Δήμους αλλά και την Πατρίδα μας, όπου δοκιμάζονται οι αντοχές όλων μας από τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης όχι μόνο στη λειτουργία των δήμων μας,

αλλά και στην καθημερινότητα των πολιτών των τοπικών μας κοινωνιών, το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στις εργασίες του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου μας που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο από 21 έως 23 Νοεμβρίου 2022 στον Εκθεσιακό – Συνεδριακό Πολυχώρο Δήμου Βόλου (Λεωφόρος Αθηνών).

Τα ζητήματα που θα τεθούν ψηλά στην ατζέντα των συνεδριακών μας διαδικασιών είναι: Τα Οικονομικά των ΟΤΑ και η πρότασή μας για τον νέο τρόπο και τα κριτήρια κατανομής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, στους Δήμους. Οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης στη λειτουργία των Δήμων. Η προώθηση της Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο Μοντέλο Λειτουργίας του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης, μέσα από την παρουσίαση επικαιροποιημένης μελέτης. Ζητήματα όπως ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός των Δήμων, η ανάγκη ενίσχυσης των ΟΤΑ με νέο μόνιμο προσωπικό, η Αξιοποίηση των Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων, κλπ.

2 Η προεγγραφή σας στο Συνέδριο είναι υποχρεωτική στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.eventora.com/el/Events/kede-conference-2022 Παράλληλα, θα σας αποσταλεί στο email σας κάρτα εισόδου την οποία θα πρέπει να έχετε μαζί σας για τη διαπίστευση στο Συνέδριο. Τα έξοδα των εκπροσώπων των Π.Ε.Δ. θα καλυφθούν από τις οικείες Π.Ε.Δ. Η Κ.Ε.Δ.Ε. θα καλύψει τις δαπάνες διαμονής και μετακίνησης των μελών του Διοικητικού και Εποπτικού της Συμβουλίου. Στην ιστοσελίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. (www.kede.gr), θα αναρτηθεί το Πρόγραμμα και θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για όσα αφορούν τη διεξαγωγή του Συνεδρίου.

Σας καλούμε να συμμετέχετε στις εργασίες του Συνεδρίου, προκειμένου μέσα από την ενεργό συμμετοχή σας, να συν-διαμορφώσουμε τις νέες θέσεις της Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού, με στόχο την αναβάθμιση του θεσμικού μας ρόλου, ώστε να συμβάλλουμε στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την πρόοδο των τοπικών μας κοινωνιών. Με τους θερμότερους χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτριος Παπαστεργίου Δήμαρχος Τρικκαίων