Καταπέλτης ο εισηγητής για Τουρκία -Αδιανόητη η δίκη Ιμάμογλου για κάθε δημοκρατία

0
110

Για εργαλειοποίηση της δικαστικής εξουσίας στην Τουρκία για πολιτικούς σκοπούς μίλησε ο εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία, Νάτσο Σάντσες Αμόρ.

Ο Νάτσο Σάντσες αναφέρθηκε στην τουρκική δικαστική εξουσία, με αφορμή τη δίκη του δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.

Ο εισηγητής για την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τόνισε πως «η δίκη του δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, είναι κάτι αδιανόητο για κάθε δημοκρατικό πολίτευμα».

«Ο εισαγγελέας που ζητά ποινή φυλάκισης και πολιτική απαγόρευση για σχόλιο σε ομιλία του, δείχνει πως η δικαστική εξουσία έχει εργαλειοποιηθεί κατάφωρα για πολιτικούς σκοπούς στην Τουρκία» τόνισε .

Τουρκία: Ο εισαγγελέας ζητά να επιβληθεί στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων στον Ιμάμογλου

Ο εισαγγελέας ζήτησε σήμερα από δικαστήριο να καταδικάσει για προσβολή δημόσιων αξιωματούχων τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου και να του επιβάλει στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, όμως η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τον Δεκέμβριο.

Ο 52χρονος Ιμάμογλου, που δεν ήταν παρών στο δικαστήριο, δικάζεται για μια ομιλία το 2019 για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, που ακυρώθηκαν εκείνη τη χρονιά, στην οποία είπε πως εκείνοι που έλαβαν την απόφαση για επανάληψη των εκλογών ήταν «ηλίθιοι».

Πηγή: www.iefimerida.gr