Ο Νοέμβριος είναι μήνας συγκομιδής της ελιάς και στη Γλυφάδα

0
153
ελιάς

Ο Νοέμβριος είναι μήνας συγκομιδής της ελιάς και στη Γλυφάδα μας το λιομάζωμα ξεκίνησε έγκαιρα και φέτος για ένατη συνεχόμενη χρονιά !

Εκατοντάδες ελαιόδεντρα υπάρχουν στην πόλη μας, από τους πρόποδες του Υμηττού μέχρι την παραλία κι εμείς κάθε χρόνο, με τη βοήθεια των εθελοντών μας και της πολιτικής μας προστασίας, μαζεύουμε τις ελιές από τους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου μας, με σκοπό την παραγωγή ελαιόλαδου.

Το λάδι αυτό – ένας μέχρι και δύο τόνοι κάθε χρόνο – το συσκευάζουμε και το παραδίδουμε στους οικονομικά ασθενείς συμπολίτες μας, μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου μας.

Για εμάς πλέον στη Γλυφάδα η συγκομιδή των ελιών δεν είναι απλά μια αγαπημένη συνήθεια, είναι μια ετήσια γιορτή !

Στις πλατείες, στα πεζοδρόμια, στα πάρκα, απλώνουμε ελαιόπανα, μαζεύουμε τους καρπούς και ετοιμάζουμε το λάδι για τους συνανθρώπους μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.   

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εθελοντές μας και φυσικά τον επικεφαλής αυτής της προσπάθειας Σταύρο Γιακουμάκη, που είχε την αρχική ιδέα και που είναι πάντα εκεί, με τον ίδιο ζήλο.

Ευχαριστούμε τους εργαζόμενους του Δήμου μας που υποστηρίζουν την προσπάθεια και την αρμόδια αντιδήμαρχο Μαίρη Μηλιαρέση για τον συντονισμό.

Ευχαριστούμε απο καρδιάς το ελαιοτριβείο “Μεσογειακοί Ελαιώνες” του κυρίου Δημήτρη Πρίφτη στη Παιανία, που κάθε χρόνο με χαρά μας υποδέχεται και δωρεάν αλέθει τις ελιές μας και παράγει το λάδι της πόλης μας.

Δήμαρχος Γλυφάδας  Γιώργος Παπανικολάου