Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψε η πρόεδρος του ΕΒΕA Σοφία Εφραίμογλου Κουνενάκη και Natalia Olson-Urtecho

0
300
Εφραίμογλου

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψε η πρόεδρος του ΕΒΕΑ κα Σοφία Εφραίμογλου Κουνενάκη  και κα Natalia Olson-Urtecho, Director of Government Partnerships της Plug & Play, μεταξύ των φορέων, της Thea Incubator του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και ενός από τους σημαντικότερους επιχειρηματικούς επιταχυντές στον κόσμο, της εταιρείας Plug and Play Tech Center.

Κύριο αντικείμενο του Μνημονίου είναι η δικτύωση με το παγκόσμιο οικοσύστημα καινοτομίας σε θέματα που αφορούν τη μεταφορά τεχνογνωσίας και την αξιοποίηση καινοτόμων ιδεών. Τα αναμενόμενα αποτελέσματα της συνεργασίας θα περιλαμβάνουν τη δημιουργία νέων προϊόντων και παραγωγικών διαδικασιών, τη βελτίωση της παραγωγής, την προσέγγιση της επιχειρηματικότητας με την επιστημονική έρευνα, καθώς και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Όπως ανέφερε στην ομιλία της η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, η υπογραφή του Μνημονίου αποτελεί εφαλτήριο για μια σειρά διεθνών συνεργειών της Θ.Ε.Α. για την υποστήριξη της νεοφυούς και μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας με στόχο να αναδειχθεί η καινοτομία σε καταλύτη και κινητήριο δύναμη για τη δημιουργία καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη εξαγώγιμων και ανταγωνιστικών προϊόντων και υπηρεσιών.