Ασημακοπούλου «Όσοι διέδωσαν ψεύδη και συκοφαντίες κατά της Ελλάδας, για την υπόθεση της υποτιθέμενης νεκρής Μαρίας στον Έβρο, οφείλουν σήμερα να ζητήσουν μια μεγάλη συγγνώμη»

0
130
Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

«Όσοι διέδωσαν ψεύδη και συκοφαντίες κατά της Ελλάδας, για την υπόθεση της υποτιθέμενης νεκρής Μαρίας στον Έβρο, οφείλουν σήμερα να ζητήσουν μια μεγάλη συγγνώμη»

Να ζητήσουν συγγνώμη όσοι διέδωσαν ψεύδη και συκοφαντίες κατά της Ελλάδας, για την υπόθεση της υποτιθέμενης νεκρής Μαρίας στον Έβρο, ζήτησε, από το βήμα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Ευρωβουλευτής, κα Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Συγκεκριμένα, η κα Ασημακοπούλου κατέστησε σαφές ότι η υπόθεση των 38
μεταναστών που βρέθηκαν, εγκαταλελειμμένοι υποτίθεται, σε ελληνικό έδαφος, καθώς και ο δήθεν «θάνατος» από δάγκωμα σκορπιού ενός μικρού κοριτσιού σε νησίδα στον Έβρο, απεδείχθη περίτρανα πως ήταν fake news και συκοφαντίες κατά της Ελλάδας, γεγονός που επιβεβαίωσε, μάλιστα, Σύρος πρόσφυγας. Υπογράμμισε δε ότι η Μη Κυβερνητική Οργάνωση, που είχε ασχοληθεί με την υπόθεση, αναγνώρισε δημόσια το λάθος της και ότι το περιοδικό
«Der Spiegel» απέσυρε τα σχετικά άρθρα.

Η Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας τόνισε, επίσης, ότι: «οι Ευρωβουλευτές της Αριστεράς, οι κύριοι Κούλογλου και Αρβανίτης, είχαν το θράσος να καταθέσουν σχετική γραπτή ερώτηση και το κόμμα τους στην Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ, επιμένει, ακόμη και σήμερα, να αρνείται την αλήθεια». Αναφέρθηκε, μάλιστα, εμφατικά στο γεγονός ότι ο κύριος Κούλογλου, συνεχίζει να διασύρει την Ελλάδα με πρόσφατη επιστολή του, εξαπολύοντας ύβρεις και λασπολογίες κατά του ελληνικού Υπουργείου Μετανάστευσης.

«Όσοι διέδωσαν ψεύδη και συκοφαντίες κατά της Ελλάδας, για την υπόθεση της
υποτιθέμενης νεκρής Μαρίας στον Έβρο, οφείλουν σήμερα να ζητήσουν μία μεγάλη συγγνώμη και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά κυρίως από τον ελληνικό λαό», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Ακολουθεί το βίντεο και το κείμενο της παρέμβασης στην Ολομέλεια του
Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: https://www.youtube.com/watch?v=SfKNqp4djS8

Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε,
Η υπόθεση των 38 μεταναστών που βρέθηκαν, εγκαταλελειμμένοι υποτίθεται, σε ελληνικό έδαφος, καθώς και ο δήθεν «θάνατος» από δάγκωμα σκορπιού ενός μικρού κοριτσιού σε νησίδα στον Έβρο, απεδείχθη περίτρανα ότι ήταν fake news και συκοφαντίες κατά της Ελλάδας. Το επιβεβαίωσε Σύρος πρόσφυγας, η Μη Κυβερνητική Οργάνωση, που είχε μπλέξει με την υπόθεση και είχε ασχοληθεί, αναγνώρισε δημόσια το λάθος της και το περιοδικό «Der Spiegel»
απέσυρε τα σχετικά άρθρα.

Ωστόσο, οι Ευρωβουλευτές της Αριστεράς, οι κύριοι Κούλογλου και Αρβανίτης, είχαν το θράσος να καταθέσουν σχετική γραπτή ερώτηση και το κόμμα τους στην Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ, επιμένει, ακόμη και σήμερα, να αρνείται την αλήθεια. Ο κύριος Κούλογλου δε συνεχίζει να διασύρει την Ελλάδα με πρόσφατη επιστολή του, εξαπολύοντας ύβρεις και λασπολογίες κατά του ελληνικού Υπουργείου Μετανάστευσης.

Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι,
Όσοι διέδωσαν ψεύδη και συκοφαντίες κατά της Ελλάδας, για την υπόθεση της υποτιθέμενης νεκρής Μαρίας στον Έβρο, οφείλουν σήμερα να ζητήσουν μία μεγάλη συγγνώμη και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά κυρίως από τον ελληνικό λαό.
Σας ευχαριστώ.