Η τελευταία παρέμβαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του Νίκου Ανδρουλάκη πριν την παραίτησής του από ευρωβουλευτή

20
Νίκου Ανδρουλάκη

Η ομιλία του Ευρωβουλευτή και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη στην τελευταία του παρέμβαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο , διότι ακολουθεί η παραίτησή του από ευρωβουλευτής, ως υποψήφιος πρόεδρος κόμματος θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εθνικές εκλογές με το ΠΑΣΟΚ που θα γίνουν την 21η Μαΐου.

Ακολουθεί η ομιλία του:

Mε θλίβει, που η τελευταία μου παρέμβαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο γίνεται με θέμα το κράτος δικαίου στην Ελλάδα.
Όπως και η προκλητική στάση της κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που απέφυγε να συναντήσει την επιτροπή ατομικών ελευθεριών ,προσβάλλοντας πρώτα και πάνω απ’ όλα τον ελληνικό λαό.
Γι’ αυτό δεσμεύομαι ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις ώστε οι παράνομες υποκλοπές, η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι επιθέσεις στις ανεξάρτητες αρχές και η εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης να αποτελέσουν σύντομα μια κακή ανάμνηση.
Πιστεύω ότι το κράτος δικαίου είναι η πρώτη και κύρια προϋπόθεση για την ευημερία των πολιτών.
Αποχαιρετώντας σας, θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους, που συνεργαστήκαμε για μία Ένωση αλληλεγγύης και προοπτικής.
Για μία δημοκρατική και αυτοδύναμη Ευρώπη, που βρίσκεται στην πρωτοπορία της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του περιβάλλοντος.
Έχουμε όλοι χρέος να αγωνιστούμε για την Ευρώπη των λαών ώστε να προσπεράσουμε κάθε εμπόδιο ισχυρών οικονομικών και γεωπολιτικών συμφερόντων, που θέλουν την Ευρώπη αδύναμη και διαχειρίσιμη.