“Χωρίς Πυξίδα;” Παρουσίαση του βιβλίου του Θεόδωρου Καλλιάνου στο Βέλγιο

0
154

Την Τρίτη 14 Μαρτίου και ώρα 18:30 θα παρουσιάστηκε το βιβλίο του Θεόδωρου A. Καλλιάνου «Without Compass? Χωρίς πυξίδα;” στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βέλγιο (Rue des Petits Carmes, 10 – 1000 Bruxelles).

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Δίκτυο Ελλήνων Βρυξελλών ΑΡΓΩ που εδρεύει στις Βρυξέλλες σε συνεργασία με το ΚΕΜΕΑ (Κέντρο Επιμόρφωσης Μελετών, Έρευνας και Ανάπτυξης) που εδρεύει στην Αθήνα και είναι υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Ελλάδας στο Βέλγιο.

Η ιδέα του βιβλίου στηρίζεται σε μια ανοικτή δημοκρατική κοινωνία και κοινωνική οικονομία της αγοράς. Απευθύνεται στους Ευρωπαίους πολίτες παρουσιάζοντας με παραδείγματα τον δρόμο και τα μονοπάτια του «ταξιδιού της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Σε περιόδους οικονομικών και κοινωνικών προκλήσεων το βιβλίο προτείνει ότι η έγκαιρη γνώση των ευρωπαϊκών προτεραιοτήτων και αξιών είναι προϋποθέσεις για να παραμείνει κανείς ενεργός και να συμμετέχει στην Ευρώπη του αύριο.

Στο πρόγραμμα της παρουσίασης που θα συντονίσει ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Βέλγιο κ. Διονύσιος Καλαμβρέζος, εκτός του συγγραφέα, συμμετέχουν :
Γιάννης Μανιάτης Καθηγητής ΠΑΠΕΙ, Πρ. Υπουργός
Σπύρος Παππάς, Προέδρος της «ΑΡΓΩ»
Πάνος Γρέδης, εκπρόσωπος του ΕΟΔΔ στις Βρυξέλλες
Ελισάβετ Πυλαρινού, MSc